fbpx

Wienerbrødsløbet er et trail-løb for både livsnyderen og løbeentusiasten, hvor vi kombinerer det bløde bagværk med nogle hårde trailruter, mens man nyder de smukke omgivelser i og omkring Helsingør.

Wienerbrødsløbet grundlæggende ideologi handler om, at motionsløb er noget vi gør sammen og noget vi glædes ved. Trail-ruterne er strabadserende, men fantastisk naturskønne. Depoterne med vand og wienerbrød fordrer deltagerne til at stoppe op, trække vejret, nyde omgivelserne, glæden ved at have snøret skoene og i gang – sammen med mange andre glade løbere. Ved Wienerbrødsløbet er der ingen som går op i personlige rekorder, og ærgrer sig over marginaler på sekunder. Det er slet ikke muligt, da ruterne forandres hvert år. I år er der tre ruter.

På den korte rute kommer løberne gennem skov og park, og det smukke Marienlyst Slot rundes. Deltagerne på de to lange ruter får mulighed for at bevæge sig over enge, langs stranden og gennem skoven, hvor man oplever de klare skovsøer, Hammermøllen, Kronborg, Marienlyst Slot og mange andre billedskønne scenerier. For dem, der kaster sig ud på den helt lange tur, vil turen desuden byde på det smukke landskab ved Kohave, lystbådehavnen og en tur rundt om Kronborg.

Ruterne er på 5 km, 10 km. og 21,1 km, så muligheden for at udfordre sig selv og ikke mindst ens smagsløg er bestemt tilstede.

Wienerbrød og Motionsløb

Når man taler om wienerbrød i forbindelse med motionsløb, så er de fleste uforstående overfor denne kombination. Det er ikke sundt! Tværtimod! Når vi motionerer, har kroppen brug for næringsstoffer. Disse næringsstoffer kommer i mange former og varianter. Normalt indtager man geler. Hos Wienerbrødsløbet har de valgt at bruge wienerbrød som brændstof til deltagerne.

Lad os nu bare tage fx en herlig chokoladebolle! Makronæringstoffernes fordeling i en chokoladebolle er 11,5 g fedt, 50,3 g kulhydrat, 7-10 g protein. Hvert gram fedt giver os 9 kcal, mens protein og kulhydrat hver giver 4 kcal/gram. Dvs at vi ved at spise en chokoladebolle på 100 g får ca 331 kcal. En chokoladebolle vejer i gennemsnit 75 g, så ved at indtage en chokoladebolle får vi noget der minder om 248kcal. Og vi får rigtig mange kulhydrater i de 248kcal! Ca. 150kcal kulhydrat og 75kcal fra fedt. Protein er ikke så interessant her, da vi ikke forbrænder det med mindre der slet ikke er andet tilgængeligt.

Vi kan løbe hurtigt eller langsomt og være i god eller mindre god form og dermed vil intensiteten for den enkelte løber også være individuel. Det betyder noget for hvilket næringsstof der primært vil være energikilde ved løbet. Løber en mand på ca 75 kg en tur på en time ved en intensitet på ca 75% af max vil han forbrænde ca 800kcal. Det svarer til ca 3 chokoladeboller! Herligt! Ved den intensitet er kulhydrat kroppens foretrukne næringsstof og her er chokoladebollen altså et udmærket svar på den energi kroppen har brug for ved løb.

Oveni får man så også mulighed for at stoppe op, se sig omkring i de naturskønne omgivelser der løbes i, tale med de andre deltagere og bare nyde – og så løbe videre med en god fornemmelse i kroppen og et smil om munden og muligvis et par wienerbrødskrummer.

Verdens første Wienerbrødsløb i 2017

I 2017 startede verdens første Wienerbrødsløb i Helsingør. Løbet var egentlig bare en sjov ide, men hurtigt fornemmede man en ret stor interesse for kombinationen af smukt terrænløb og lækkert wienerbrød!
Det er tredje gang løbet afvikles. Første år deltog 300 løbere. I 2018 deltog 550 løbere og det forventes at mellem 700 og 800 deltagere stiller op i 2019. Rygtet om den motionsløbet, der indeholder tusindvis af wienerbrød, har spredt sig til Sverige, hvor ca. en tredjedel af deltagerne kommer fra.

Når deltagerne krydser målstregen, får man en kold øl og en håndlavet wienerbrødsmedalje – og mere wienerbrød.

Wienerbrødsløbet finder sted den 4. august 2019 med start og mål ved Sommariva Park i Helsingør.