Med det stærkeste elitefelt i løbets historie bag startlinjen er der udsigt til et hurtigt løb med tæt konkurrence og mulighed for spurtopgør ad Øster Allé både hos kvinderne og mændene.

Forhåndsfavoritten Kennedy Kipyego Lagat fra Kenya kommer til start med en personlig rekord på bare 1:01,31, og på den flade og hurtige rute kan det meget vel blive til ny løbsrekord. Også deltagerantallet sætter rekord, og der forventes 11.000 løbere til start.

Udenlandske løbere sikrer højt niveau
Den eksisterende løbsrekord på 1:03,59, sat af William Nyarondia Morwabe (Kenya) i 2013, er alvorligt truet når starten går til Powerade Copenhagen Half Marathon 2014. Der vil blive løbet stærkt i Københavns gader, og niveauet blandt de udenlandske eliteløbere er uden sammenligning det højeste i løbets historie.

Forhåndsfavoritten er kenyanske Kennedy Kipyego Lagat som kommer til København med en personlig rekord så god som 1:01,31 – oven i købet en tid som han satte så sent som dette forår i Frankrig.

Hele fem af de mandlige eliteløbere har imidlertid en personlig rekord på mellem 61 og 62 minutter. Intet er derfor givet på forhånd, og vi kan se frem til et eliteløb af høj international klasse med mulighed for en afgørelse i spurtopgør op ad den publikumsvenlige Øster Allé.

Kvinderne skal overraske
Også blandt kvinderne vil det førende felt være domineret af de udenlandske løbere. Fire løbere stiller til start med en personlig rekord mellem 1:12 og 1:13, og der er dermed lagt op til en særdeles tæt og spændende konkurrence på kvindesiden.

Der skal dog noget af en overraskelse til hvis det skal blive til ny løbsrekord hos kvinderne. Om nogen skulle overraskelsen komme fra ukrainske side i form af Olga Kotovska, hvis personlige rekord fra 2011 blot er 17 sekunder langsommere end den eksisterende løbsrekord.

Flere deltagere end nogensinde
Allerede på nuværende tidspunkt er der sat ny deltagerrekord til hovedstadens store halvmaraton som i løbet af fem år har fordoblet sit deltagerantal. Op mod 11.000 løbere forventes at stille op til udfordringen i de københavnske gader, og med udsigt til vejrforhold der især tilsmiler tilskuerne, kan de mange tusind løbere formentlig se frem til et løb med massiv opbakning fra sidelinjen.

Om løbet:
Powerade Copenhagen Half Marathon er blevet afviklet med start og mål på Øster Allé hvert år siden 2010. Deltagerantallet har siden første år fordoblet sig, og der forventes 11.000 til start den 14. september i år. Hovedsponsor er Powerade, og øvrige sponsorer er Nike, Marathon Sport og MINI.