9.000 deltagere er nu i København for at være med i IRONMAN-ugen. Heraf 3.400 triatleter fra i alt 50 forskellige nationer med missionen om, at gennemføre de ikoniske 3.8km svøming, 180km cykling og det afsluttende marathon til søndagens KMD IRONMAN Copenhagen. I dag finder de store obligatoriske race briefings sted i Bella Center, mens triatlonfesten fortsætter i aften på Amager Strandpark med Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4, som alene i dag har mere end 2.000 deltagere til start.

Det er nu det begynder at blive alvor for deltagerne til søndagens KMD IRONMAN Copenhagen, og det vil man fornemme, når de 3.400 tilmeldte skal igennem de obligatoriske race briefings i Bella Center:

“Det er nu det begynder at spidse til og nerverne begynder at melde sig for deltagerne. Husk på, at det her er noget de har trænet frem imod i årevis. Og der er faktisk ganske meget at holde styr, derfor er race briefingerne også obligatoriske, så vi er sikre på at alle deltagerne er fuldt ud informeret om afviklingen på søndag,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN Danmark.

Kampen om VM-pladser til IRONMAN på Hawaii

Hvor søndagens IRONMAN for nogen alene handler om, at gennemfører handler den for andre om at kvalificerer sig til IRONMAN VM på Hawaii:

“KMD IRONMAN Copenhagen fungerer som kvalifikationsstævne til oktobermånes VM på Hawaii, hvor ikke alene de bedste professionelle, men også de bedste i hver aldersgruppe kan kvalificere sig. Så det er en kamp i kampen, som bliver meget interessant, at følge. Og så håber vi selvfølgelig at Michelle Vesterby kan gentage sin sejr her i København, for vil da ikke ligge skjul på, at det kunne være fedt med en dansk vinder, men hun er oppe mod stærke konkurrenter, så det ligner en tæt dyst,” siger Frej Elbæk Schjeldal.

Vil man snuse lidt til triatlonsporten og få en fornemmelse af hvad der skal ske på søndag. Kan man i aften ligge vejen forbi Amager Strandpark og se godt 2.000 deltagere være med i Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4, hvor deltagerne skal gennemfører 400m svømning, 18km cykling og 4km løb. Svarende til en 1/10 af IRONMAN distancen.

 

De resterende dages program under IRONMAN-ugen er som følger:

Fredag 18. august

10.00 – 20.00 IRONMAN Village/EXPO er åben, Bella Center

10.00 – 20.00 Atlet registrering i IRONMAN Village/EXPO

14.00 Pro Race Briefing

15.00 International Race Briefing BIB #1 – 1500

16.00 International Race Briefing BIB #1500- 3200

17.00 Dansk Race Briefing

16.00 – 22.00 Danmarks største motionstriatlon – KMD 4:18:4 København ved Amager Strandpark