SPARTA & IRONMAN Danmark går sammen om at positionere deres største motionsevents i ind- og udland. Med samarbejdet vil to af Danmarks største motionsaktører gøre det nemmere for aktive danskere, at deltage i events på tværs af de to organisationer, ligesom de introducerer et helt nyt begreb for de fire største events, der fremover bliver en del af Greater Copenhagen Achievements.

Markedet og udbuddet af store motionsevents i Danmark vokser, og der findes i dag hundredevis af små, mellemstore og store events inden for løb, svømning, cykling og triatlon. I stedet for at fokusere snævert på sine egne events har SPARTA og IRONMAN Danmark indgået et samarbejde, der handler om i fællesskab at promovere de bedste motionsevent i det Storkøbenhavnske område:

”Når man kigger på Telenor Copenhagen Marathon, CPH Half, KMD IRONMAN Copenhagen og KMD IRONMAN 70.3 Kronborg, så er der tale om fire af de ypperste motionsevents i Danmark, når det gælder deltagere, afvikling, ruter og tilskuere. Derfor er det egentlig et naturligt skridt, at vi i fællesskab går sammen om at promovere de fire events både i og uden for Danmark,” siger SPARTAs direktør, Dorte Vibjerg, der sammen med IRONMAN Danmark har arbejdet på initiativet siden efteråret 2015.

Hos IRONMAN Danmark ser man frem til samarbejdet med SPARTA, der blandt andet skal bruges til at gøre hinandens event endnu bedre og så ikke mindst til at motivere deltagerne til at deltage i hinanden events:

”Vi gælder os meget over dette samarbejde, hvor vi kan bruge hinanden til vise deltagerne hvad man kan og skal forvente af et top motionsevent i Danmark. Og så er der et stort perspektiv i, at vi kan hjælpe med at motivere deltagerne til, at deltage i hinandens events. Og det har været helt afgørende for os, at de fire events har et internationalt format, som også er interessant for udenlandske deltagere” siger Thomas Veje Olsen direktør hos IRONMAN Danmark.

Første konkrete eksempel på det nye samarbejde er at IRONMAN Danmark og SPARTA vil være sammen om at løfte oplevelsen for deltagerne til hinandens events ved, at stå for hot spots med musik og aktiviteter på ruterne. Det sker første gang i forbindelse med Telenor Copenhagen Marathon, dertil kommer planer om at arbejde sammen om den international markedsføring, for at promovere de fire store events sammen med værtsbyerne København, Frederiksberg og Helsingør.

Mest markante aktivitet i forbindelse med samarbejdet er selvfølgelig at deltagere, der gennemfører to eller flere af SPARTAs og IRONMAN Denmarks fire nøgle events: Telenor Copenhagen Marathon, KMD IRONMAN 70.3 Kronborg, KMD IRONMAN Copenhagen og Copenhagen Half efterfølgende vil kunne bære Greater Copenhagen Achievementssymbolet der er planlagt til at blive introduceret i forbindelse med Telenor Copenhagen Marathon.

Fakta:

Greater Copenhagen Achievements er et initiativ for, at samle og præsentere de bedste, største og mest interessante udholdenheds events i det Storkøbenhavnske område. Med det formål at inspirerer endnu flere til, at dyrke motion og få en sund livsstil ved at gennemfører en eller flere Greater Copenhagen Achievements

De fire events, der er en del af Greater Copenhagen Achievements er udvalgt af SPARTA & IRONMAN fordi de hver især repræsenterer en eller flere af følgende kriterier:

  • Den hårde fysiske præstation
  • Den unikke oplevelse
  • Den smukkeste natur
  • En klassisk distance
  • Internationalt format
  • Smukke byer

Bag Greater Copenhagen Achievements står SPARTA & IRONMAN Denmark. Men også på sigt kan også begivenheder udenfor disse organisationer være med.

De første 4 begivenheder der er blevet tildelt en plads blandt Greater Copenhagen Achievements er:

Telenor Copenhagen Marathon (Løb)

KMD IRONMAN Copenhagen (Triatlon)

CPH Half (Løb)

KMD IRONMAN 70.3 Kronborg (Triatlon)

Afviklingen af de fire Greater Copenhagen Achievements sker i samarbejde med værtsbyerne København (IRONMAN, Telenor Copenhagen Marathon & CPH Half), Frederiksberg (CPH Half) og Helsingør (IRONMAN 70.3) samt Dansk Atletik Forbund (CPH Half),

Greater Copenhagen Achievements kommer i første fase til udtryk gennem et dedikeret logo til brug på SPARTA og IRONMANs hjemmesider, diplomer, bannere til de enkelte events mv. Dertil er det et forpligtende samarbejde hvor SPARTA vil optræde til IRONMANs events og IRONMAN Danmark til SPARTAs events. (Eksempelvis i forbindelse med messer og ved hot spots på ruterne)

Gennemfører man Copenhagen Marathon og IRONMAN Copenhagen har man desuden gennemført en såkaldt Greater Copenhagen Achievements – Toughest Two. Gennemfører man de to halve distance, har man gennemført en Greater Copenhagen Achievements – Fantastic Two. Og gennemfører man alle fire events indenfor 12 måneder – kan man bryste af at have gennemført Greater Copenhagen Achievements – BIG FOUR