Det har været en mild vinter, men på de kolde dage kan det alligevel være lidt demotiverende at trække i løbetøjet. Især hvis man er en smule kuldskær. Sofie Kyed har testet et par fra Plussock.

Plussock har i særdeleshed lavet en vintersok. Den er lavet i merino silkeuld, og er perfekt til at varme op, når det er koldt, og holder derudover foden godt tempereret. Allerede ved første øjekast virker den opsigtsvækkende tyk. Under foden, rundt om tæerne og op om hælen har den et ekstra tykt lag. Det er med til at gøre den ekstra blød og behagelig at have på, men den giver også en sublim varme.

Jeg teste strømpen i en blå/grå farve, hvilket er et neutralt og pænt finish, som jeg også gerne vil bruge med shorts, når vinteren har fortaget sig. Jeg er som nævnt vant til at løbe med kompressionsstrømper – også fra plussock, men jeg har aldrig prøvet at løbe med en decideret vintersok, og jeg må sige, at det er en fornøjelse og en stor hjælp for mig.

Der er ikke nået at falde sne, mens jeg har testet strømpen, men jeg har brugt den i mine relativt lette og åbne løbesko henover efteråret og i slutningen af året. Her har vejret til gengæld budt på regn og storm.

En ekstra varm fod
Det var i høj grad også en varm sok, da jeg tog den i brug. Jeg døjer meget med, at jeg får kolde fødder, når temperaturerne falder, så det var en særdeles positiv oplevelse at få strømpen på. Denne ekstra polstrede sok holder godt på varmen og sikrede, at jeg holdte fødderne varme under hele turen. Men man skal være opmærksom på, at størrelsen skal passe perfekt, da ulden kan fylde meget i skoen og derfor komme til at klumpe, hvis den er bare en anelse for stor.

Selvom mine strømper allerede har løbet mange kilometer, holder de formen, og ulden på fødderne er kun blevet en smule fnulleret, men det er, hvad man kan forvente. Strømpen består af merino silke uld. Omkring foden er den som sagt ret kraftig, og har blandt andet en anti-slid hæl, der skal mindske irritation og herigennem mindske risikoen for vabler på hælen.

En gradueret kompression
Strømpen er lavet med en gradueret kompression. Det betyder, at der er et tryk ved anklen på cirka 24 mmHg, og det falder til 16,8 mmHg lige under knæet. Det skal sikre en optimal forøgelse af blodgennemstrømning i underbenet, hvilket blandt andet sikrer en mindre tendens til kramper, fjerner affaldsstoffer og giver en bedre restitution.

Når strømpen, med en fod af uld, er så varm, er det vigtigt, at der er en god svedabsorbering. Jeg har testet strømpen i efteråret til begyndelsen af vinteren, derfor ikke i det allermest barske vejr, og derfor var nogle af turene faktisk varmere end nødvendigt. Men jeg oplevede en god åndbarhed og svedabsorbering, selvom fødderne nogle gange kogte.

Når der er behov for varme
Jeg har været utrolig glad for at løbe med strømperne, fordi det var en god kombination af kompression og uld. Denne kombination sikrede, at jeg fik de brugbare egenskaber ved blodgennemstrømningen samtidig med, at jeg havde dejlig varme fødder. Men det skal påpeges, at det er en usædvanlig varm strømpe og derfor en decideret vinterstrømpe, der ikke kan bruges helårligt. Til gengæld frygter jeg ikke for, når jeg skal ud og løbe i sneen, da jeg nu har en god sandsynlighed for, at jeg for en gang skyld kan holde fødderne varme året rundt.

+Plussock Winter Compression Socks

Bedømmelse: ★★★★★☆

Vejl. pris: 425,-

www.plussock.com 

Artiklen er fra LøbeMagasinet # 67. Køb magasinet her og bestil abonnement på LøbeMagasinet her.