fbpx

Vi tester Ospreys nye Osprey Rev 6 løberygsæk, og anmelder Steffen Hartvig Nielsen er især begejstret for rygsækkens pasform.

Osprey har produceret rygsække og tasker til aktive mennesker siden 1976, og de er helt klart nogle af de bedste inden for deres felt. Deres nyeste skud på stammen er Osprey Rev 6, som er en 6 liters rygsæk med drikkebeholder. Funktionaliteten i en rygsæk har naturligvis altid første prioritet, når man skal vælge en løberygsæk, men her er tale om et rigtig flot design, og det er lige før, jeg kunne gå på kompromis med funktionalitet og behov og vælge den alene, fordi den er lækker. Farven er flot, og rygsækken er påsat minimalistiske reflekser bagpå. Skal du være sikker på, at cykler og biler ser dig, må du dog selv supplere med yderligere reflekser.

Pasform

Rev 6 er designet som en løbevest, den er kort i rygstykket og pasformen justeres med to individuelle bryststropper. Ved hjælp af en vertikal glideskinne justeres brystremmene, og når disse er spændte, kan det overskydende rem låses fast med sit eget spænde, så man undgår at de hænger og dingler. Den højre skulderstrop er udstyret med en lomme, der volumenmæssigt vil kunne transportere en 150ml flaske, et par snacks, en banan eller en brille. I venstre brystlomme er der plads til en mobil eller Ipod, der kan kontrolles gennem et gennemsigtigt plastlag, der gør, at du med åben lomme kan betjene enheden med finger-touch. Rygsækken er herudover udstyret med to sidelommer, som dog er meget svære at nå på grund af rygsækkens korte ryg. Er dette et must for dig, vil en rygsæk med længere rygstykke og dermed hoftebælte være bedre. Øverst er der et lille separat rum til pung, nøgler eller kreditkort – hvilket er rart, da brugen af denne derved ikke har indflydelse på hovedrummet. Hovedrummet, ligeledes med adgang fra oven, har en volumen på fem liter. Yderst er påsat et elastiksystem til påsætning af udstyr eller beklædning. Dette rum kan snøres til, hvorved hovedrummets volumen mindskes, hvis du ikke fylder rummet ud. Alle rum er med lynlås med strop til en finger, så det er let at få fat.

Velfungerende væskesystem

Osprey pointerer, at de ved, hvor vigtigt væskeindtag er for dig som løber, hvilket rygsækkens design reflekterer. Drikkebeholderen er placeret i sit eget rum med aftagelig drikkeslange, og afmontering af beholderen sker derfor smidigt. To magneter påsat rygsækken og drikkelslangen gør, at slangen sidder stabilt, når den er monteret og ikke er i brug. Gener fra slangen er derfor minimale. Det er let at fylde beholderen med vand, da påfyldningshullet er stort, og skruelåget fungerer perfekt. Desuden fremgår størrelsesangivelserne ½, 1 og 1½ liter på beholderen, så man har styr på sit væskeindtag. Under løb skvulper vandet i beholderen, og lydmæssigt er det, for mig, lige i overkanten. Med tiden kan det sikkert tillæres at vide præcis, hvor meget væske der er tilbage ud fra lyden.

Konklusion

Rev6 sidder virkelig godt og ser godt ud. Den har en passende størrelse til en længere træningstur, eventuelt til og fra arbejde eller til en dagstur med mindre behov for proviant og udstyr eksempelvis. Da sidelommerne ikke kan nås, er det begrænset, hvad du har tilgængeligt med rygsækken på. Du skal derfor være indstillet på, at den skal af, hvis du har behov for noget udover det, du har i skulderstroplommerne. Suppler eventuelt med Osprey’s App “Osprey PackSizer” der vejleder dig til din optimale taskestørrelse.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Steffen Hartvig Nielsen

Vægt: 0.42 kg (M/L)

Maximum dimensioner: (mm) 400 (h) x 230 (b) x 180 (d)

Volumen: 6 liter Vejl. pris: 700,-

Web: www.ospreyeurope.com 

Artiklen er fra LøbeMagasinet #69. Køb magasinet her og bestil abonnement på LøbeMagasinet her.