Ny neutral hybridsko til det hele

Cloudflow fra schweiziske “On” er en neutral letvægtssko tænkt som en hybrid mellem en mængdetræningssko og en konkurrencesko. Skoen havde sin debut til NYC Marathon i november 2016, hvor On introducerede den som deres bud på den perfekte sko til marathon på grund af dens stødabsorbering og lave vægt.

Cloudflow er som sådan en sko, hvor de har forenet komforten fra On Cloudsurfer med farten og afsættet fra On Cloud, og tilsat en smule mere stødabsorbering, der gør den velegnet i en mængdetræningssammenhæng.

Men en vægt på kun 190 gram til kvinderne (US 7), og 220 gram til mændene (US 8,5) er den af de lettere sko i feltet. Skoen er designet med et hældrop på 6 mm – hvorved skoen lægger sig midt imellem en klassisk løbesko og en minimalistsko

KONKLUSION
Allerede nu har On Cloudflow fået godt fat i nichemiljøer som tri, hvor skoene allerede er taget til sig iblandt mange danske triatleter. Nu er turen så kommet til den mere brede mængde af motionsløbere, som skal lære det særegne On-design at kende. Spørgsmålet er, om On Cloudflow er skoen, som kan gøre On designet kendt i bredere løbekredse?

Når man snakker om løbesko, bliver man indledningsvist nødt til at snakke design. On-skoene hverken ligner eller føles som en traditionel løbesko, og med sit meget særegne fremstår de som noget helt andet end set andetsteds i branchen, når man stifter bekendtskab med designet for første gang. Væk er de store gel og lukkede luftpuder, i stedet er skoene designet med signifikante luftpuder. Skulle du tænke, om det virkelig er 1.300 kroner værd at løbe på luft, er du nok næppe den første.

Lad det dog være sagt, at man ved første kendskab tænker, at dette er et stykke lækkert designet sko. De er lette, fabrikeret lækkert med svejsede samlinger og kun minimalt med syninger. Samme proces gælder i brug, først skal øjnene sige ja, men efter kort tid glemmer man det særegne design og nyder deres lethed, den gode pasform og den kontante afvikling og selvsamme afsæt. En sko som fint fungerer som allround mængdetræningssko til løbsdagen, men faktisk også fint kan bruges til de eksplosive intervaller. Kort sagt, On Cloudflow er som sådan en meget anderledes sko end de fleste andre af tidens løbesko, og lad os slå fast, at mange sikkert vil føle skoene for lette og hurtige med deres vægt og kun 6 mm drop, andre vil opleve dette som en sand åbenbaring. Hvad dog syntes sikkert er, at On med Cloudflow er seriøst på vej ind på markedet for løbesko – også til de bredde løbemasser.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Vægt: 220 gram (str. US 8,5 M)
Hældrop: 6 mm
Vejl. pris: 1.300,-
Web: www.on-running.com

Artiklen er fra LøbeMagasinet #92. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.