Førstehåndsindtrykket var med blandede følelser. Umiddelbart fremstod Qmountz’ cover som en blanding af umiddelbar god kvalitet, men også med flere uheldige detaljer, mener Andreas Carlsen, der har testet coveret.

Som et alternativ til GoPro, Sony og andre kameraer til at forevige dine løbeoplevelser har Maptaq fremstillet en holder, som kan forvandle din iPhone 4 eller 4S til et adventurekamera. For at starte med det positive består indpakningen af både cover samt monteringsgrej til bryst, cykelstel og hjelm. Lignende producenter tilbyder sjældent at monteringsudstyr medfølger, og i stedet ender det som en ekstra udgift, udover kameraet.

Sort ramme
Coveret er formet som en iPhone 4/4S, hvilket gør designet knap så aerodynamisk og smukt at se på, men kvaliteten ser lovende ud. Coveret åbnes ved hjælp af 4 solide ‘clicks’, som tilsammen griber fat hele vejen rundt om telefonen og derved sikrer vandtæthed ned til tre meters dybde samt sikker Qmountzstødabsorbering ved tab. Linsen er skabt således, at den danner vidvinkel for ens optagelser, hvilket virker overraskende godt. Desværre er det også her, at man støder på første problem. Når man bruger coveret, vil man måske ikke altid optage video, men også tage billeder med telefonen. Her kommer vidvinkellinsen til kort, da det virker til at producenten fuldstændig har glemt, at iPhonens kamerafunktion udvider foto-vinklen, når der tages fotos frem for video. Derfor vil man opleve en sort ramme rundt om hele billedrammen, forårsaget af linsens begrænsede vidvinkel. Det er bare ikke godt nok!

Begrænset tilgang
På forsiden af coveret er der adgang til telefonens ‘home-knap’ samt iPhonens fire nederste ikoner på touchskærmen. Det betyder, at man kan tænde for kamera- og videofunktion på telefonen, selvom den er på standby, så længe du ikke har etableret en kode på telefonen. Desværre har producenten valgt ikke at placere en knap foroven med adgang til telefonens standby-knap. Det er bestemt et minus i karakterbogen, da man som eventyrer gerne vil spare lidt på batteriet mellem optagelserne – et iPhonebatteri varer jo i forvejen ikke for evigt. Ligeledes kunne man have ønsket at have adgang til hele touchskærmen, og ikke kun den nederste femtedel. Det ville give en meget større brugervenlighed, og ikke mindst mulighed for at betjene andre funktioner på telefonen, såsom at dele optagelserne med andre.

Godt monteringssystem
qMountZ backMonteringssystemet ligner til fulde det monteringssystem, som man kender fra det populære GoPro Hero nem flere år bevist, at deres monteringssystem er nemt at håndtere samt er holdbart, når man er på farten, og netop det oplever man også ved Qmountz’ monteringsudstyr. Valgmulighederne gør, at man kan optage fra mange forskellige vinkler, og at coveret kan bruges i mange forskellige sammenhænge såsom ski, MTB, vandring, løb mm. Efter at have testet produktet lyder konklusionen, at dette cover til fulde kan holde kameraet vandtæt og sikre det mod stød og støv, og samtidig give videooptagelser en fiks vidvinkel. Men produktet har bestemt også sine begrænsninger, som med garanti vil irritere brugeren grundet dets manglende nytænkning og brugervenlighed.

 

Bedømmelse: ★★☆☆☆☆

Qmountz til iPhone 4 & 4s
Vejl. pris: 600,-
nfo: +35 2266645-55
www.maptaq.com

Artiklen er fra LøbeMagasinet #49. Køb magasinet her og bestil abonnement på LøbeMagasinet her.