Vi har testet løbeskoen Skora Tempo. Læs med og find ud af, hvordan dommen lyder over løbeskoen fra det relativt ukendte mærke.

En letvægter til de længere ture

Skora er kendt for at producere minimalistiske sko, hvor respons fra underlaget og fri bevægelighed/fleksibilitet i foden er i fokus. Desværre er Skora, nok for mange, stadigvæk en ukendt sko, hvilket må siges at være en skam. Med deres nye sats “Skora Tempo” kan jeg kun håbe, at flere vil prøve kræfter med det, som jeg efter test oplever som en fantastisk sko til længere løbeture.

Skora_tempo_løberneCushioning til de længere løbeture
Der er, set med mine øjne, ingen tvivl om, at en minimalist sko med en stack højde på 22mm er et sats, men hvilket skønt sats! Jeg har nu længe ledt efter en sko, som har kunnet give mig glæde også på de længere ture, og her kommer Tempo virkelig til sin magt.

Der er ingen støtte i skoen, hvilket passer mig super godt, det giver frihed til foden og løbestilen

Selvom jeg både har været inkarneret barfodsløber gennem flere år og hardcore minimalist løber, har jeg med årene måtte sande, at skal jeg ud på de længere ture, kræver det en sko med mere ‘cushioning’, hvilket kombineret med en sko der giver fuld respons fra underlaget ikke helt har været mulig at finde.

Optimal bevægelighed
Dette formår Skora Tempo dog at tilbyde. Min første tur på bare 17 kilometer føltes som en drøm, jeg var flyvende, og alt fungerede, som det skulle. Der var god plads i tåboksen, så bevægeligheden ikke blev indskrænket, og jeg er sikker på, at selv løberen med lidt brede fødder vil føle sig godt tilpas i denne sko.

Der er ingen støtte i skoen, hvilket passer mig super godt, det giver frihed til foden og løbestilen. Overdelen af skoen er lavet i enkeltlags mesh med et forstærket vrist bånd, som er med til at holde om foden, uden det bliver ubehageligt. Pasformen er rigtig god hele vejen rundt, og snørebåndsåbningen er lavet asymmetrisk og sikrer derved mindre tryk på overdelen af vristen, hvilket er rart, hvis man har en lidt høj vrist. Sålen slutter op omkring tåboksen, som samlet giver lidt tåbeskyttelse.

Alt i alt er det helt klart en af de bedre løbesko, jeg har prøvet længe, som samtidig er holdbart konstrueret

Sålen har et godt greb på veje og almindelige skovstier, men jeg kan ikke anbefale skoen til avanceret og vådt trailløb. Får man dog lyst til at udfordre sig selv, som jeg gjorde, kan man tage en tur på en tør trailrute, hvor ankler og underben virkelig kommer på arbejde, og der kræves en del af din opmærksomhed. Jeg kan garantere, at det vil være god træning for dine ankler til de længere ture.

Skora_tempo_løberneGod aflastningssko
Skoen giver med sine 22 mm ‘cushioning’ en fantastisk god aflastning for både ankler, knæ og hofter, hvilket, jeg ved, kan være udfordrende netop på de lange løbeture. Skoen er derfor særdeles velegnet til distancer over 10 kilometer.

Skora er dog ikke en fuldendt sko, da jeg synes, at sålen godt kunne være en anelse mindre ‘stiv’. Selvfølgelig kan man ikke undgå med 22 mm stack højde, at sålen vil være noget mere stiv, men jeg er også helt sikker på, at der er plads til en smule forbedring på den front.

Alt i alt er det helt klart en af de bedre løbesko, jeg har prøvet længe, som samtidig er holdbart konstrueret. Jeg vil varmt anbefale alle, som er på udkig efter en ny let sko til 10K + turene på vej eller grussti at prøve denne sko, som for mig helt klart vil blive hevet frem hele foråret og sommeren igennem.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Henrik Eiberg
Vægt: 210 g
Vejl. pris: 999,-
Web: www.skorarunning.com

Artiklen er fra LøbeMagasinet # 70. Køb magasinet her og bestil abonnement på LøbeMagasinet her.