fbpx

Oplev et af markedets mest teknisk avancerede, trådløse sports-headset, der giver dig fuld bevægelsesfrihed, personlig træningsvejledning – og ikke mindst imponerende lydkvalitet.

Danske Jabra har haft ambitionen om at lave intet mindre end verdens mest teknisk avancerede og helt trådløse sports-headset. Et headset som er vandtætte, giver fuld bevægelsesfrihed, yder banebrydende træningsanalyse direkte i øret, har god batterilevetid og leverer god musik til træningen. Foreløbigt er Jabra kommet så langt, at det er det mest sælgende produkt i denne produktgruppe i USA. Vi har testet deres Jabra Elite for at se, om vi danskere også burde være vilde med de høretelefoner, amerikanerne elsker.

Jabra Elite Sport er skabt med henblik på at opnå fuldstændig bevægelsesfrihed, uanset om du vælger at bruge den ene eller begge ørepropper. Headsettet giver dig en helt unik stereolyd ved både opkald og musik, og dertil følger en lang række funktioner til løbetræning. Et bredt udvalg af forskellige ear-gels og vinger sørger for, at du opnår et behageligt og sikkert fit, der samtidig sikrer, at du får den optimale lydoplevelse.

Når det gælder opkald, benytter Jabra Elite Sport sig af to integrerede mikrofoner i hver øreprop. Den ene opfanger din stemme, den anden fokuserer på den udefrakommende lyd. Når disse input sammenholdes, bliver baggrundsstøjen identificeret og fjernet, hvilket giver dig den optimale lyd, hvad enten det gælder opkald, musik eller træningsinstruktioner. Får du et indkommende opkald, mens du løber, har du mulighed for ved hjælp af stemmestyring at håndtere opkaldet uden at røre din telefon. Headsettet har op til tre timers batterilevetid, når det er fuldt opladt, hvilket er mere end rigeligt til de fleste træningsprogrammer. Hertil kommer op til seks timers ekstra opladning, når headsettet lægges i det medfølgende etui.

Træning uden ledninger
 Jabra Elite Sport har et omfattende udvalg af features, som på turen laver træningsanalyser af løbeturen. Eksempelvis har du en pulsmåler, som måler pulsen direkte i øret og leverer træningsanalyser med en præcision på 90%+. Dertil følger en integreret app, som giver mulighed for automatisk at holde styr på træningen (VO2 Max måling), anslår den samlede træningstid og vejleder omkring restituering. Jabra Sport Life app’en leverer disse opdateringer i realtid direkte i øret, så man undgår at afbryde sin træning. Al den data, der genereres af Jabra Elite Sport og lagres i app’en. Dette giver dig også mulighed for at holde styr på og konstant forbedre udviklingen af din træning over tid.

Jabra Elite Sport kommer med en udvidet treårig forsikring mod sved og er testet til at fungere i mindst 30 minutter, mens det er nedsænket i vand i op til en meters dybde. Sagt anderledes; det er høretelefoner, som godt kan tåle, at man bruger dem – også i dårligt vejr.

Konklusion
Ser man bort fra den generelle udfordring, der ligger i, at man skal huske at oplade sine trådløse høretelefoner før brug (hvilket man ofte glemmer, kan vi på redaktionen sige af erfaring), så er det at løbe med trådløse høretelefoner en helt ny verden. Intet mindre. Slut med at bøvle med ledninger, med at rykke disse ud af øret, når man laver sine styrketræning på turen, slut med bøvl generelt. At have trådløse høretelefoner synes af mange måske unødvendigt, men det er som oftest bare til, at man prøver det.

Selve Jabra Elite høretelefonerne er med en pris på næsten 2.000 kroner en dyr sag, henvendt til folk som vil have “det hele”. Designmæssigt er de lækre, sidder godt under brug, efter man lige har brugt lidt tid på at tilpasse dem til brugspersonen, og uanset om man vælger at bruge de mange data, de tilbyder, bliver man hurtigt gode venner med dem. Eneste store udfordring, som vi har fundet, er klart batteritiden for 1. generation af modellen, men den er siden da opgraderet i de høretelefoner, som er i butikkerne i dag, således at du på en enkelt opladning har 4,5 times brug af headsettet og med opladningen i etuiet har du hele 13,5 time. Det giver dig med andre ord mulighed for en hel dag, hvor du konstant kan have headsettet i brug. Jeg ville helst give dem 5 store stjerner, men den høje pris trækker en stjerne ned, hvorfor det bliver 4 store stjerner herfra.

Bedømmelse: ★★★★☆☆

Tester: Bugge Holm Hansen
Vejl. pris: 1.999,-
Web: jabra.com

Artiklen er fra LøbeMagasinet #99. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.