Det kan være en fordel, at du har din foldekop med, når du deltager i motionsløb. Men hvordan er de at løbe med? Her er en test af versionerne fra henholdsvis Salomon og Ultraspire.

En fuldstændig bøjelig og kompakt kop. Det er konceptet bag begge disse kopper, som gør, at du både kan undgå spild i form af engangskopper under motionsløb, men i lige så høj grad kan genbrugskoppen være god at have med i lommen på de længere ture, hvis du vil have en tår vand og ikke løber med væskebælte eller væske i løberygsækken.

De to kopper er på mange måder ens, men har alligevel et par små forskelle. Salomon koppen i et gennemsigtig blåt materiale har et håndtag i hver side, samt en smart drikketud. På bagsiden er en væskeskala (fra 0 – 125 ml.). Koppen fra Ultraspire er derimod i et gennemsigtigt plast materiale og har en tydelig væske skala (fra 0 – 150 ml.) på forsiden. Ingen af kopperne indeholder phthalater, det hormonforstyrrende stof BPA eller det blødgørende materiale PVC. Begge kopper kan hænge i en karabinhage.

Foldekopperne er vældig smarte som et alternativ til væskebælter og rygsække, da de næsten intet vejer og intet fylder, materialet er massivt, og begge kopper er robuste. Kopperne er begge nemme at fylde både fra en vandhane, fra en løbende kilde eller fra en spand, hvis der er sat sådanne op under motionsløb. Salomon-koppen har en lille drikketud, men det gør den ikke specielt bedre at drikke af. Til gengæld har den en klar fordel med de to håndtag, som man kan holde i, mens koppen fyldes med vand fra hanen. Dette er en stor fordel idet koppen fra Ultraspire lettere glider ud af hånden, når den fyldes med vand. Salomon-koppen er lettere at holde på, men Ultraspire-koppen fylder mindre, når den er pakket.

Konklusion
Umiddelbart virker begge kopper utroligt smarte at medbringe på farten, da de kan ligge i lommen eller rulles sammen, så de ikke fylder mere end en blyant. Koppen fra Ultraspire fylder dog lidt mindre end Salomon-koppen i sammenrullet tilstand, men til gengæld er Salomon bedre at holde i.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Salomon Soft Cup 125 ml
Vejl. pris: 80,-
Info: 45 56 55 30
www.salomon.com

Bedømmelse: ★★★★☆☆

Ultraspire UA Cup 150 ml
Info: 29 93 80 24
www.ultraspire.com

Artiklen er fra LøbeMagasinet #56. Køb magasinet her eller bestil abonnement her.