fbpx

Danske Faidon Sport Creme er en symbiose af sportslige ambitioner og drømme. En drøm om at være med til at fremme resultaterne for den passionerede motionist eller atleten, der kæmper for sine sportslige visioner og mål. Men kan en creme hjælpe med det?

Vi danskere er blevet storforbrugere af cremer. Anført af cremekongen Ole Henriksen er der i den sidste årrække poppet cremefabrikanter op på det danske marked lige fra Rudolph Care af Andrea Elisabeth Rudolph til Active By Charlotte, som er lavet af triatleten Charlotte Bircow. Seneste skud på stammen er altså danske Faidon, som har en ambition om at lave cremer til os løbere og andet trænings-godtfolk.

At bruge cremer i træningssammenhæng er ikke nyt. Tigerbalsam, som de fleste sportsfolk har stiftet bekendtskab med som en smertelindrende creme, blev således oprindeligt udviklet helt tilbage i 1870’erne af apotekeren Aw Chu Kin i Burma. Spørgsmålet er, om Faidons produkt kan tilføre noget nyt?

Faidon Sport udvikler og producerer restitutionsfremmende og skadesforebyggende sportscremer til løbeatleter. Ved blandingen af nøje udvalgte ingredienser har de lavet en creme, der ifølge dem øger kroppens restitution og mindsker muskelømhed, hvorved løberen får et produkt, der sikrer kontinuerlig parathed i både krop og sind. Cremens aktive stoffer udgøres af en række forskellige naturlige elementer som ingefær, mynte, eukalyptus og kamfer. Faidon Sport Creme kan bruges både før og efter træning til forbedret restitution samt mod muskelømhed/stramhed eller ved akut muskeltraume. LøbeMagasinet har testet det danske produkt sammen med firmaets massagebold for at se, hvad produkterne kan gøre for de danske motionsløbere.

Ingrediens listen: Aqua, Alcohol, Cetearyl Alcohol, Sorbitan Oleate, Glycerin, Camphor, Eucalyptus Globulus Leaf, Oil, Isopropyl Palmitate, Polysorbate 80, Mentha Arvensis Leaf Oil, Menthol, Zingeber, Officinale Root Extract, Stearic Acid, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium, Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Clitoral, Citronellol, d-Limonene, Geraniol, Linalool.

Sådan fungerer cremen
Sportscremens første og vigtigste formål er at optimere kroppens restitution og parathed! Dette opnås igennem nogle forskellige processer: Ingefæren er essentiel i sportscremen, da den bruges i en CO2 ekstraktform, der skal sørge for, at det bredest tænkelige spektrum af ingredienserne udnyttes i de anvendte planter. Mynten har en unik blodkarudvidende effekt, herved kan ilttilførslen og blodgennemstrømningen til væv og muskler øges. Tilstedeværelsen af eukalyptus øger ligeledes blodgennemstrømningen og fremskynder helingsprocessen, da eukalyptus indeholder beroligende egenskaber, der reducerer muskelspændinger ved hjælp af sensoriske virkemidler. Mynten og kamferen har en helt speciel virkning på akklimatiseringsdelen. Termoreaktionen får huden til at koldsvede og arbejde med saltbalancerne. Dette skal dog foregå kontinuerligt for at få den største effekt. Ved at massere cremen ind, opnår man det, som man i fagsprog kalder social arousal, hvor kroppens modtagende receptorer bliver aktive, hvilket har en ekstra effekt på oplevelsen af produktet.

SPORTSCREMENS FUNKTION

 

FREMMER RESTITUTIONEN: Cremen øger kroppens arbejde med salte gennem termoregulatorer, der opstår som et resultat af koldsved. Da denne proces er afhængig af en større blodvolumen, arbejder sportscremen synkroniseret med kroppens termoreceptorer. Cremen kan ligeledes medføre en depolarisering af calcium, som er et affaldsstof lageret i kroppens muskler efter fysisk arbejde, og dermed sikre en bedre mulighed for restitution.

ØGER PRÆSTATIONEN: Grundet cremens høje naturindhold findes der naturlig nitrat i cremen, som udvider kapilærnetværket lokalt og skaber en bedre blodgennemstrømning. Dette føles opkvikkende og virker præstationsfremmende grundet øget ilttilførsel. Udover dette kan cremen også bearbejde slidgigt i hofte og knæregionen, som blandt andet sker grundet den øgede blodgennemstrømning og dermed den øgede tilgang af leukocytter.

FORKORTER SKADESPERIODEN: Cremens unikke naturindhold har en nervesensorisk reducerende effekt. Dette fordi cremens indhold aktiverer termoreceptorene og danner grundlag for en ‘mind over body’-proces.

Konklusion
I brug kan man godt få lidt fornemmelsen af, at vi her snakker ny vin på gamle flasker. Produktet virker uden tvivl, men det er der ikke så meget unikt i, da det er de gammelkendte ingredienser som kamfer, mentol og eukalyptus står frem i brug. Hermed ikke sagt noget dårligt om produktets funktionalitet, blot at det på overfladen bygger på velkendte ingrediensers funktionalitet. Selve cremen er en smule tynd efter vores mening, men så er den til gengæld også lettere at smøre ud.

Hvad, som slår os mest, er dog, at cremen (og for den sags skyld flasken) mangler en økologisk profil. I disse tider, hvor sportsfolk om noget har fokus på naturlige ingredienser, økologi, ja for slet ikke snakke om, at man forventer, at tidens producenter tager ansvar og tilbyder deres produkter i nedbrydelige plastmaterialer, mangler denne dimension eklatant, som vi ellers ser hos de konkurrerende produkter. Ligeledes kan man godt fornemme, at virksomheden bag er helt i startfasen, da de er kommet lige lovlig let om indpakning og design. Som sådan får Faidon plus for at være kommet på markedet med et funktionelt produkt, men de mangler nu også at komme i mål med selve produktionen og ingredienserne. Vi glæder os til at se, hvordan eventyret udvikler sig, og om de kan få rigtig hul på drømmen om at fremme resultaterne hos os løbere.

Vejl. pris: 189,- (150ml)
Web: www.faidonsport.dk
Bedømmelse: ★★★☆☆☆

Faidon Sport Ball –
Vævsmobiliserende massagebold

Faidon Sport Ball er Faisons seneste produkt, der kan hjælpe danske atleter med hurtigere restitution igennem dyb og effektiv vævsmobilisering (MFR). Med en ændring i målene er bolden lidt større end markedets gængse massagebolde. Årsagen til dette er, at de ønsker en større behandlingsflade, så muskler og ligamenter får et bredere samt ensformigt behandlingsforløb. Det, der gør Faidon Sport Ball unik, er foruden størrelsen og fravalget af pigge, samt at bolden er lavet af naturgummi i 2 forskellige lag/densiteter. Ved brug opvarmes og smidiggøres boldens materiale som det ses ved squashbolde. Dette giver et dybere og behandlingsmæssigt progressivt pres på de ømme muskelstrukturer, dog uden at dette udøver skade på sårbare strukturer. Bolden skal bruges aktivt i samarbejde med kroppen.

Opsummeret skal Faidon Sport Ball give følgende fordele: 1) stimulere stramheder i muskel- og bindevæv, 2) genskabe normale forhold i belastede muskelområder, 3) optimere restitutionen efter hårdt fysisk arbejde.

Konklusion
 Vi er vilde med bolde til vævsmobilisering, og kombinationen af sportscreme og bold er funktionelt i top. Men vi mangler altså en forståelse af, hvilke gummikemikalier vi gnubber vores fødder med. Når det er sagt, er bolden her et stykke udstyr, som koster det samme som kop kaffe – og som mange motionsløbere vil kunne få stor gavn af, og den er da også blevet et hit på kontoret.

Vejl. pris: 39,-
Web: www.faidonsport.dk
Bedømmelse: ★★★★☆☆