En god løbekasket kan gå hen og blive din bedste ven på en varm sommerdag, derfor har vi testet den nye kollektion af løbekasketter fra Ciele Athletics, som tilbyder et vaskeægte ‘cool-cap-look’ i kombination med funktionalitet.

Danske Running Essentials har sikret, at Ciele Athletics nu også er at finde på det danske marked. Ciele Athletics er canadisk og har designet en kollektion af caps specielt rettet mod løbere. Med udgangspunkt i, at en løbekasket skal være let, åndbar og hurtigttørrende, har de lancheret tre forskellige modeller, som alle egner sig til løb på varme sommerdage, hvor solen ellers kan sætte sine begrænsninger for træningen. Centralt for kollektionen er et stilrent og elegant design i kombination med høj funktionalitet, og producenterne er såmænd heller ikke gået på kompromis med kvaliteten, det mærker man allerede første gang, man får kasketterne fra Ciele Athletics i hænderne. Materialet er lækkert både at se på og røre ved. Det er let og tyndt, men føles dog samtidig både meget solidt og robust.

Åndbarhed frem for alt
Idéen med en løbekasket er netop, at den skal kunne beskytte dig mod varmen fra solen, men også hjælpe dig af med varmen, som kommer indefra. Løbekasketterne fra Ciele Athletics er lavet af materielet coolwick, som er åndbart og svedtransporterende. Derudover har de alle UPF 40+ solbeskyttelse, som skal sikre, at du får den rette beskyttelse mod solens stråler. Jeg har testet modellen GOCap og det var generelt min oplevelse af løb med kasketten, at den gav mig rigtig god mulighed for at komme af med varmen. Efter en lang løbetur i bagende sol med høj temperatur blev kasketten våd af sved, men jeg følte ikke på noget tidspunkt, at varmen samlede sig under cap’en. Tværtimod sikrede den god svedtransportering og at sveden fra min pande og hårgrænse ikke løb ned i mine øjne, som det ellers kan være tilfældet med løb på varme sommerdage.

Pasform, ikke at forglemme
Faktisk er det forbavsende få af os, som har for vane at løbe med kasket, trods fordelene jo er ligetil. Først og fremmest får du ikke solen i øjnene, ligesom du som nævnt undgår at sved fra pande eller hårgrænse løber ned i øjnene og irriterer. Dertil kommer selvfølgelig, at en bagende sol i skallen kan være årsag til både svimmelhed, solstik og generelt påvirke din præstation i en negativ retning. For at det bliver en fornøjelse at løbe med kasket, skal en række krav dog være opfyldt. Udover at være åndbar er det vigtigt, at en løbekasket sidder godt på hovedet; kasketten må hverken stramme eller sidde for løst, så du skal løbe og være bekymret for, om den falder af, hvis du møder en vind eller sætter tempoet op. Alle løbekasketterne fra Ciele Athletics er unisex samt one size med en standardstørrelsen på 58 centimeter i omkreds. Udfordringer vedrørende pasform har producenten været på forkant med ved at lave et snøresystem, så du let kan justere størrelsen, så den passer til din hovedstørrelse. Igen har producenterne tænkt på at kombinere æstetik med funktionalitet idet snø- resystemet er placeret indvendigt i kasketten, således at det ekstra stykke elastik som skulle blive tilovers, når du har fundet en størrelse der passer dig, bliver gemt på indersiden. Det er nemt, praktisk og igen, super elegant. Når man først har fundet en omkreds der passer, så sidder kasketterne generelt godt på hovedet. De er ekstremt lette, GOCapen, som jeg har testet her, vejer 55 gram. Vægten i kombination med god pasform bevirker, at man hurtigt glemmer, at man har kasketten på, hvilket jeg synes er et rigtig stort plus.

Øvrige specifikationer
Skyggen er ligesom øvrige elementer af Ciele Athletics løbekollektion ret elegant. Jeg tror, vi alle kender til den type af kasketter, som har store brede skygger, der måske har mening rent æstetisk, men som ydermere ikke er særligt funktionelle eller praktiske. Jeg synes, at producenten her har formået at kombinere det cool-cap-look med en udformning, der rent funktionelt fungerer rigtig godt. Skyggen er let-bøjelig, hvilket både er rart, når man har kasketten på, men også er en fordel i forhold til at man derved let kan folde kasketten sammen i tasken eller lommen om nødvendigt. Jeg har desuden vasket den i maskinvask ved skånevask et par gange, og det gik ikke på nogen måde ud over hverken kaskettens skygge eller farve.

Alle Ciele Athletics kasketter har reflekser bagpå. Det er ikke noget, jeg har haft brug for, da jeg kun har brugt kasketterne i dagtimerne, men i fald man begiver sig ud efter mørkets frembrud, er det en god detalje.

Konklusion
Ciele Athletics har lanceret en kollektion af løbekasketter, som fås i tre forskellige modeller og et utal af farver. Alle er lette, åndbare og har en bøjelig skygge. Kasketterne har en rigtig god pasform og bliver hvor de skal, hvilket er ekstremt vigtigt for en god løbeoplevelse. Selvom der er forbavsende få af os, som har for vane at løbe med kasket, så er fordelene mange og jeg synes, at Ciele Athletics løbekasketter er et rigtig godt bud på en god kasket, der kan beskytte dig mod solens varme sommerstråler. Kvaliteten er i top og æstetisk fungerer kasketten også rigtig godt. Prisen er imidlertid også derefter, og de ligger i den dyre ende af løbekasketter. Prisen ender dog med at være min eneste anke, for æstetisk, og funktionelt ikke mindst, er Ciele Athletics’ GOCap i top.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Josefine Grunnet
Vejl. pris: 299,-
Web: www.runningessentials.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #84. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.