fbpx

Danmark er et unikt løbeland! Men sådan noget kommer ikke af sig selv. Bag løberlivets succes står der en masse ildsjæle og visionære løbere, organisationer og brands, som er med til at skabe de fantastiske rammer for løb rundt i landet.

Det var da også svært ikke at blive helt varm i hjertet, da jeg for anden gang stod på scenen og kunne have glæden af at uddele priser under Danish Running Award (DRA). Både af at se så mange gode løbefolk være samlet i ét rum på en aften, hvor alt var udsolgt, og man for alvor kunne mærke interessen for at mødes på tværs af løbebranchen. Men der er også en lang række andre grunde til, at netop denne aften var særlig.

For det første synes jeg, at DRA giver et fantastisk øjebliksbillede af den danske løbescene og det løbeliv, som har rørt sig i året, der er gået. Ud fra årets nomineringer må vi sige, at løbescenen er mere levende end nogensinde før i vores lille kongerige.

For det andet kan man også ud fra DRA få indsigt i, hvor stor diversitet der er i løb som aktivitet herhjemme. Løbesporten spænder fantastisk bredt, og selvom det hele bindes sammen af en interesse for løb, så er det tankevækkende, hvor mange facetter løberlivet har. Løb er, hvad man hver især gør det til, og det er uanset distance, tempo, anledning eller motivation. At nogle løber for præstationen, nogle løber med andre, mens andre løber for andre, og det er netop det, som i sin essens gør løb til en fantastisk rummelig aktivitet.

For det tredje – og dette er nok det allervigtigste for mig – sætter DRA pris på en lang række dedikerede løbere, som hver dag knokler for at gøre en lille forskel. Dedikerede folk som alt for sjældent får det anderkendende klap på skulderen, som de utvivlsomt fortjener. Folk og organisationer, som knokler i det skjulte, for at andre kan nyde. At give et anderkendende klap på skulderen er for mig, noget man gør brug af alt for lidt i vores land, og det er både til hverdag og (pris)fest.

Har du husket at takke din lokale træner, de frivillige, din træner eller den af dine venner, som altid bruger tiden på at samle folk til løbeturene? Hvis ikke, så husk at et simpelt tak ofte gør hele forskellen.

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #99. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.