Copenhagen Half Marathon har netop fået tildelt en international anerkendelse, da det tidligere bronzelabel er blevet udskiftet med et sølvlabel.

Oven på premieren i 2015 er holdet bag Copenhagen Half Marathon i fuld gang med at arrangere 2016-udgaven. Erfaringerne fra sidste år analyseres, og alle detaljer justeres, så det københavnske halvmarathon kan blive endnu bedre. En af opgaverne er at udskifte sidste års bronzelabel med det prestigefyldte sølvlabel, som Det Internationale Atletikforbund, IAAF, netop har tildelt løbet.

IAAF uddeler bronze-, sølv- og guldlabels til gadeløb ud fra en række kriterier som bl.a. selve ruten, løbets organisering, teknisk afvikling af løbet, tv-transmission, elitefelt og en lang række andre faktorer.

 

Proceduren for de internationale labels for gadeløb er, at et løb skal tildeles bronze, sølv og guld i nævnte rækkefølge og ikke kan springe et niveau over. Holdet bag Cph Half har da også en klar ambition om, at man i 2017 tager det sidste skridt og modtager synligt bevis på, at Danmark har et af verdens bedste løb.

”Vi er stolte over at Copenhagen Half Marathon nu har fået tildelt et sølvlabel fra IAAF. Det betyder jo, at vi er på rette vej i forhold til at opnå absolut verdensklasse i teknisk afvikling, hvilket forhåbentlig er tydeligt for alle deltagere i vores løb”, udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Copenhagen Half Marathon vil fortsat have en superhurtig, rekordegnet rute. Løbet formåede i sit debutår at levere de bedste eliteresultater blandt alle europæiske halvmaraton løb (kilde: all-athletics.com).

Fakta om Copenhagen Half Marathon