Da engelske Ron Hill for nylig sluttede sin løberutine med at løbe hver evig eneste dag, havde han løbet hver dag i intet mindre end 52 år og 39 dage. Uanset vind og vejr havde han gennem årene valgt at snøre løbeskoene, ja selv et biluheld med et par brækkede knogler som følge kunne ikke stoppe ham i årenes løb. Se, det kalder vi dedikation og livslang kærlighed til løb. For nok har Ron Hill lavet bemærkelsesværdige resultater som atlet, men hans vedholdenhed som løber langt op i løberlivet skaber i vores øjne en respekt på en helt anden måde, som vi har svært ved at sætte ord på i ren benovelse over.

Og netop det at skabe respekt rundt om sig selv som person, som brand, som løber er en ting, vi kredser rundt om i nærværende nummer af LøbeMagasinet. Det meste med en dansk kontekst som omdrejningspunkt og et internationalt perspektiv for øje.

Du kan således komme bag om nogle af de mest spændende og innovative danske løbebrands, som for tiden indtager scenen for løbebeklædning. Og det er både nationalt, men bestemt også udenfor landets grænser. Folk og brands med en mission om at skabe bedst muligt løbetøj med et dansk afsæt. Og hvis man skal dømme på antallet af løbebutikker rundt om i verden, som har taget de danske brands ind, så tyder meget på, at de har fat i den lange ende. Vi har taget en snak med bagmændene om løb, beklædning og om at turde drømme stort.

I nærværende nummer kan du også komme med på løbetur sammen med David Bonde Pedersen, som netop for 3. gang har vundet 70 kilometer løbet VUMB i Mols Bjerge. Vi tager også med Kristina Schou Madsen til VM i trail, hvor hun kæmper for at sætte Kolding og Danmark på kortet. Begge løbere som aftvinger respekt, men også viser den danske alsidighed og kaliber indenfor trailløb.

Slutteligt kan du vanen tro få nogle gode øvelser til praktisk at arbejde med dit løb, ligesom vi har taget temperaturen på det nyeste løbegear, som er landet i de danske butikker. Alt sammen således du kan blive inspireret til selv at snøre løbeskoene, komme ud af døren og udleve dit eget løbeeventyr.

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #92. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.