fbpx

Selvom løb helst skal opleves løbende, så er der noget dragende og inspirerende i at blive inviteret indenfor hos nogle af de løbere, som tager løbet den ekstra mil og gør løb til et eventyr. På Nordic Adventure Film Festival kan du helt unikt opleve nogle af årets bedste løbefilm på det store lærred og komme indenfor i varmen og nyde løbet! Fællesnævneren er den samme, nemlig passionen for løb. Kom med, når festivalen viser film i København og Aarhus fra d. 20. november til d. 2. december.

Onsdag 21/11 Cinemateket, København
kl. 17:30  Year of the Bison
kl. 19:30 Running For Good
kl. 21:30 Gobi | Euphoria, Indescribable Adventure

Torsdag 22/11 Cinemateket, København
kl. 19:30 The Run

Fredag 23/11 Cinemateket, København
kl. 19:15 The Iron Cowboy – the Story of the 50-50-50
kl. 21:30 Ultra

Søndag 25/11 Cinemateket, København
kl. 14:30 The Iron Cowboy – the Story of the 50-50-50
kl. 20:30 Gobi | Euphoria, Indescribable Adventure

Lørdag 01/12
kl. 14:00 Gobi | Euphoria, Indescribable Adventure
kl. 16:00 The Iron Cowboy – the Story of the 50-50-50

Søndag 02/12 
kl. 17:00 Ultra

Du kan læse om alle løbefilmene og se trailers her: 

THE IRONMAN COWBOY – THE STORY OF THE 50-50-50

 

Når det kommer til udholdenhed, så er James Lawrence, også kaldet The Iron Cowboy, ustoppelig! Allerede i 2012 slog han verdensrekorden ved at gennemføre 30 ironmandistancer på et år. I 2015 sigtede han efter noget endnu større; at gennemføre 50 ironmanløb på 50 dage i 50 forskellige amerikanske stater. Det er 3,86 km svømning, 180,25 km på cykel og et helt marathon hver eneste dag. En umulig opgave, ifølge alle andre end James selv.

Med støtte fra venner og sponsorer, hans kone, Sunny, og deres fem børn på slæb, presser Lawrence sig selv til bristepunktet. Med cykelstyrt, overbelastninger, skader og følelsesmæssige sammenbrud og med gennemsnitligt fire timers søvn om natten, bliver det en vild mental og fysisk rejse. Vi kommer helt tæt på både opture og nedture, når The Iron Cowboy sætter nye grænser for, hvad der er menneskeligt muligt.

INSTRUKTØR: Jacob Schwarz
MEDVIRKENDE: James Lawrence
LAND OG ÅR: USA, 2016
LÆNGDE: 1 time 16 min.
SPROG: Engelsk
LOCATIONS: USA
PRODUKTIONSSELSKAB: Self Mystery Box LLC
UNDERTEKSTER: Engelsk

Vises på følgende datoer:
Fredag d. 23/11 kl. 19:15 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 14:30 i Cinemateket, København.
Søndag d. 01/12 kl. 16:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

YEAR OF THE BISON

 

”Year of the Bison” følger amerikanske VM-sølvmedaljevinder og 800 meter-løber, Nick Symmonds, gennem sin sidste sæson i professionel atletik. I januar 2017 meddelte Nick, at han ville gå på pension efter sin næste sæson. Men hvordan er det for en professionel atlet at gå gennem en sæson, når man ved, at det er den sidste?

Selvom USA er rig på mandlige 800 meter-løbere, er det ikke nemt at finde en erstatning for Nick, som er charmerende, oprigtig og en evig uromager. I filmen følger vi ham gennem træning, store løb og hans liv uden for banen, for at se, om han stadig har det, der kræves for at være den bedste amerikanske atletikløber – en sidste sæson mere.

INSTRUKTØR: RJ McNichols
MEDVIRKENDE: Nick Symmonds, Danny
Mackey, Will Leer, John Jefferson m.fl.
LAND OG ÅR: USA, 2017
LÆNGDE: 1 time 8 min.
SPROG: Engelsk
LOCATIONS: USA
UNDERTEKSTER: Engelsk

Vises på følgende datoer:

Onsdag d. 21/11 kl. 17:30 i Cinemateket, København.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

 

ULTRA

 

År efter år deltager løbere fra hele verden i et af de mest prestigefyldte og udfordrende løb, The Spartathlon. En historisk distance fra Athen til Sparta på 246 km, der skal gennemføres indenfor 36 timer. Hovedpersonerne i denne film har alle deres personlige grunde til at deltage i dette ekstremløb. De er alle hverdagsatleter, som vil teste deres grænser og undersøge deres eget sind.

“ULTRA” er en unik rejse ind i fem løberes fortid, hjerter og sind, alt sammen fortalt af instruktøren selv. Den ungarske instruktør Balazs Simonyi har selv gennemført løbet fire gange, og gennem hans eget løb præsenteres et rørende drama omkring løberne og deres individuelle historier om selvransagelse, frivillig lidelse og at opnå en næsten hypnotisk sindstilstand gennem løbet. En rigtig førstehåndsfortælling og et unikt indblik i en ellers ukendt verden, fortalt på en meget anderledes måde, end du før har oplevet ultraløb på det store lærred – med rørende fortællinger og humor. Et must for alle med en interesse for ultraløb, eller som gerne vil være fluen på væggen under den hårde udfordring, som de fem løbere har givet sig selv.

INSTRUKTØR: Balazs Simonyi
MEDVIRKENDE: Bela Szabo, Annett Bahlcke,
Gilles Pallaruelo, Balazs Simonyi m.fl.
LAND OG ÅR: Ungarn/Grækenland, 2017
LÆNGDE: 1 time 24 min.
SPROG: Tysk, Fransk, Ungarsk, Græsk og
Engelsk
LOCATIONS: Tyskland, Frankrig, Grækenland,
Ungarn, England, Norge
PRODUKTIONSSELSKAB: Cat & Docs
UNDERTEKSTER: Engelsk

Vises på følgende datoer:

Fredag d. 23/11 kl. 21:30 i Cinemateket, København.
Søndag d. 02/12 kl. 17:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

 

 

THE RUN

 

”The Run” følger den australske Pat Farmer, mens han løber op gennem Indien – 80 kilometer om dagen i 64 dage – fra det sydligste punkt i Indien, Kanyakumari, til toppen af Himalayabjergene i det fjerne nord, Srinagar i Kashmir.

Farmer er eventyrer, ultramarathonløber og tidligere forbundspolitiker, og han søger en ny udfordring, som kun Indien kan inspirere. Han starter med et kort og en vild idé, som snart bliver omdannet til en af de mest eventyrlystne rejser, som nogen kunne påbegynde.

Det bliver en rejse gennem det farverige, fortryllende, udfordrende, organiserede kaos, der er Indien, og som mætter dine sanser. Dokumentaren skildrer en test af den menneskelige ånd, og man kommer helt tæt på og med bag kulisserne, når dramaet udspiller sig. Den er fuld af spænding, humor, betagende udsigter og et fantastisk Indien som baggrund.

INSTRUKTØR: Anupam Sharma
MEDVIRKENDE: Pat Farmer, Tania Farmer,
Katie Walsh, Kevin Ngyen m.fl.
LAND OG ÅR: Australien, 2017
LÆNGDE: 1 time 43 min.
SPROG: Engelsk, Hindi
LOCATIONS: Australien, Indien
PRODUKTIONSSELSKAB: Distribution Temple
UNDERTEKSTER: Engelsk

Vises på følgende datoer:

Torsdag d. 22/11 kl. 19:30 i Cinemateket, København.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

GOBI

 

I ”Gobi” møder vi Simon Grimstrup, en 42-årig efterskolelærer, rejseleder og eventyrer. Med bedste danske tid i det prestigefyldte Ultra Trail Mont Blanc og flere podiepladser til store internationale ultraløb bliver Simon sammen med 10 andre ultraløbere fra hele verden inviteret til at deltage i det kinesiske løb, Gobi Ultra. Meget få får muligheden for at løbe dette løb, og endnu færre gennemfører.

Løbet er udformet som én etape af 400km, gennem den kolde Gobi-ørken, hvor løberne selv skal navigere gennem bjergmassiver, søvnunderskud og endeløse sletter.

I filmen følger vi Simons forberedelser til hvad der skal blive hans livs største udfordring. Fra DM i trailløb i hans egen baghave, en skade, videre til VM i trailløb i Italien, træning i Vietnam og endeligt gennem de 400 tørre, søvnløse kilometer i ørkenen i Kina. Vi følger ham hele vejen derud, hvor den sunde fornuft ophører, og hvor alt går i ét. Netop dér finder vi også svaret på, hvorfor man overhovedet gør det.

Premiere på NAFF 2018

INSTRUKTØR: Henrik Majdal Kaarsholm
MEDVIRKENDE: Simon Grimstrup
LAND OG ÅR: Danmark, 2018
LÆNGDE: 30-40 min.
SPROG: Dansk
LOCATIONS: Danmark, Italien, Peru, Kenya,
Vietnam, Kina, Mongoliet
UNDERTEKSTER: Engelsk

Filmen vises sammen med Euphoria, Indescribable Adventure

Vises på følgende datoer:

Onsdag d. 21/11 kl. 21:30 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 20:30 i Cinemateket, København.
Lørdag d. 01/12 kl. 14:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

EUPHORIA, INDESCRIBABLE ADVENTURE

 

Dybt inde i Manu National Park, som ligger i Amazonas regnskov og løber fra Andesbjergene til Madre de Dios-floden, finder man uspoleret jungle og betagende tågeskov, og her er ”Euphoria, indescribable adventure” filmet.

Sondre Amdahl og Tommy Chens rejse begynder over skyerne, hvorfra man kan se ned i en massiv dal, hvor en ensporet vej løber gennem et hav af grønt. Skyerne ruller hen over trækronerne nedenfor, og luften omkring dem er tynd nok til at fordoble den indsats, der kræves for at bevæge sig. Lavlandet er kun tilgængeligt med båd, og naturen er fantastisk gådefuld, hvilket både gør regnskoven yderst velbevaret, og at så mange nu tiltrækkes af dens mørke underskov.

De to løbere fortsætter ned til et af stederne for UNESCOs verdensnaturarv og baner sig vej gennem 230 km i den brandvarme jungle, imens de er ved at blive kvalt af mudder og fugtighed, når de løber gennem flodkrydsning efter krydsning.

Awards:
Best Cinematography Extreme Adventure Film – Toronto Beaches Film Festival 2018
Best Action Sports Film – Colorado Film Award 2018
Official Selection hos Los Angeles Film Awards 2017, Ojai Film Festival 2018, Buenos Aires Running Film Festival 2018, Elements International Environmental Film Festival 2018, Maine Outdoor Film Festival m.fl.

INSTRUKTØR: Linda Sanders
MEDVIRKENDE: Tommy Chen, Sondre
Amdahl
LAND OG ÅR: USA, 2017
LÆNGDE: 22 min.
SPROG: Engelsk
LOCATIONS: Peru
UNDERTEKSTER: Ingen

Filmen vises sammen med Gobi.

Vises på følgende datoer:
Onsdag d. 21/11 kl. 21:30 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 20:30 i Cinemateket, København.
Lørdag d. 01/12 kl. 14:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

RUNNING FOR GOOD

 

Fra Keegan Kuhn, en af skaberne af “Cowspiracy” og ”What The Health”, kommer dokumentaren ”Running for Good”, som følger veganer og verdensrekordholder på marathondistancen, Fiona Oakes, der løber mod nye mål. Hun vil ikke blot sætte ny global rekord i udholdenhedsløb, men også konkurrere i det ’hårdeste kapløb på jorden’, nemlig marathonløbet Des Sables – et 250 kilometer langt løb gennem Saharaørkenen.

Fiona Oakes har slået sit navn fast som en unik udholdenhedsløber. Hun er verdens hurtigste kvinde til at løbe et marathon på alle syv kontinenter og Nordpolen. Og hendes resultater bliver kun endnu mere utrolige; da hun var 14 år gammel, blev hun fortalt, at hun aldrig ville kunne gå ordentligt – og slet ikke løbe. Men efter 17 radikale knæoperationer og en fjernet knæskal, overvandt hun sin modgang og viser nu sin styrke ved hurtige præstationer og ekstrem menneskelig udholdenhed. Hun er motiveret af et dybt ønske om at øge bevidstheden om dyrs triste vilkår.

INSTRUKTØR: Keegan Kuhn
MEDVIRKENDE: Fiona Oakes, Scott Jurek,
Elizabet Barnes
LAND OG ÅR: USA, 2018
LÆNGDE: 1 time 54 min.
SPROG: Engelsk
LOCATIONS: England, Marokko, USA,
Canada
UNDERTEKSTER: Engelsk

Vises på følgende datoer:
Onsdag 21/11 kl. 19:30 i Cinemateket, København.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her: