Massage til musklerne

Vi har testet medium-udgaven af massagestangen RangeRoller, som kan afhjælpe de ømme muskler. Ideen med RangeRolleren er, at man ved hjælp af håndkraft kan udøve selvmassage på muskler og væv med en letvægtsstav, der er handy og fleksibel. Den kan bruges alle steder på kroppen, men er særligt egnet til behandling af lægmuskler, skinneben, stramme hamstrings, og lænd. Staven kan bruges til behandling af skader og især løbere og elitesportsudøvere kan have stor glæde af RangeRolleren. Arbejdet med staven kan være længere strøg over de store muskelgrupper, eller man kan bruge enderne af staven til behandling af triggerpoints. Formålet er at få musklerne til at slappe af, forbedre restitutionen og fremskynde eventuel helingsproces.

Simpel men funktionel

RangeRolleren er meget simpelt konstrueret og består af to gummi-ender med en række plastikelementer – perler om man vil – i midten. Plastikelementerne gør, at det umiddelbare førstehåndsindtryk er, at staven er lidt ‘plastik-legetøjs-agtig’. Til gengæld bevirker stavens simple konstruktion, at den er lettilgængelig, praktisk og nem at have med i tasken. I modsætning til andet selvmassageudstyr, kan mange af øvelserne gøres stående, og derfor er arbejdet med RangeRolleren nemt, bekvemt og forholdsvis diskret. Princippet i staven er egentlig det samme som den populære foamroller, men i modsætning til dette massageudstyr, er RangeRolleren langt mere handy og nem, fordi man ikke behøver at ligge på gulvet og bruge sin kropsvægt for at mærke effekt af massagen.

Kræver mange kræfter

Jeg oplevede, at når jeg forsøgte at behandle mig selv med strøg over for eksempel lår-og lægmuskler, så skulle der lægges rigtig mange kræfter i, før jeg fik fornemmelsen af massage. Jeg kunne godt have ønsket mig, at den var lavet af noget andet end plastik, måske noget tungere materiale, så tror jeg, at effekten kunne have været større. Plastikmaterialet bevirker, at overfladen er meget glat og svær at ‘mærke’, fordi materialet er så let og luftigt. Argumentet for valg af materialet er højst sandsynligt, at plastik er nemt at vaske efter brug.

Konklusion

Samlet set er RangeRolleren et fint og fleksibelt hjælpemiddel til ømme muskler og beskadiget væv. Staven er nem at gå til og praktisk at have med i tasken, fordi den ingenting vejer. Jeg kunne godt have ønsket mig, at materialet havde været noget andet end plastik, men i forhold til produktets formål, så opfylder staven sin funktion. Der skal lægges kræfter i, når man anvender staven på de større muskelgrupper, men til gengæld får man muskelafslapning og lindring-, på nem og bekvemmelig vis. RangeRolleren kommer i størrelserne 16”, 19” og 25”. Derudover kan der vælges mellem 12 forskellige farver.

★★★★☆☆

Tester: Josefine Grunnet

Vejl. pris: 249,-

Web: www.medi-dyne.com

www.ryders-denmark.dk