Nike lancerer tre nye “Free” sko, som afløser for Danmarks mest solgte løbe- og motionssko.

De nye Nike Free 3.0 Flyknit, Nike Free 4.0 Flyknit og Nike Free 5.0 er den hidtil største forbedring af de populære Nike Free, der første gang blev introduceret i 2004. Nike mener selv, det nye er design er en revolution af sko til naturligt løb.

 

De nye modeller til kvinder

De nye modeller til kvinder

Nikes sko har alle dage været designet ud fra synspunktet – ’it’s all about the feet – it’s not about the shoes’. Deres design tager udgangspunkt i atleternes krop og bevægelse. Den tankegang blev startskuddet til de første Nike Free i 2004.

 

I dag 10 år senere bliver er den nyeste kollektion af Nike Free blevet introduceret med væsentlige forbedringer.

 

”Efter 10 års konstant innovation har vi revolutioneret den måde skoen arbejder på,” udtaler Rob Dolan, Senior Footwear Design Director, Nike Running. ”Ved at udnytte de nye principper for naturligt løb, kan vi give foden lov til at bevæge sig på en måde, man aldrig har været i stand til før for løbere,” uddyber han.

De tre nye Nike modeller til mænd.

De tre nye Nike modeller til mænd.

 

Selvom løbere bevæger sig lige ud, bevæger deres fødder sig næppe i en perfekt lige linje. De har derimod tendens til at skride lidt, når de rører jorden. Designteamet fokuserede på fodens mange forskellig rettede bevægelser, i forsøget på at designe en sko til naturligt løb.

 

Derfor er der kommet tre markante forbedringer i Nike Free siden de første blev lanceret i 2004:

  • Sekskantede Flexriller skal sikre, at foden kan bevæge sig frit i alle retninger men samtidig stå fast.
  • Anatomisk formet hæl er designet så den ligner hælen, det skal hjælpe til mere naturlige bevægelser.
  • Nike Flyknit Technology på overdelen giver en god pasform og sikrer samtidig stræk, støtte og åndbarhed.
Nike 4.0 Flyknit Women

Nike 4.0 Flyknit Women

 

Nike Free 3.0 Flyknit tilbyder fleksibilitet og fire milimeters hæl til forfod drop. Nike Free 4.0 Flyknit giver samtidig fleksibilitet men mere støtte med et seks millimeter drop. Nike Free 5.0 har et drop på 8 millimeter og er derfor en mellemting mellem en naturlig sko og en traditionel løbesko.