fbpx

Det skete i de dage, hvor der ellers stod i kalenderen, at der burde være sol og sommer. Himlen åbnede sig, og vandet fossede ned. Det var dagen, hvor det navnkyndige Havneløb skulle afvikles, og allerede fra morgenstunden kunne man godt fornemme, at mange løbere var i tvivl om vejrmeldingen og den PR, man havde sat snuden op efter. Hvor meget regn vil der komme? Vil løbet blive aflyst? Og kan man overhovedet løbe i en syndflod? Desperationen stod malet i folks beskeder på Havneløbets Facebookside. Kunne man få pengene tilbage, hvis ikke man ville have våde fødder?

Da tiden oprandt klokken 18.30, hvor løbets første del skulle skydes i gang, stod det intet mindre end ned i stænger. Selv iblandt de garvede Spartaarrangører fornemmede man, at dette var ekstraordinært, hvor officials og deltagere skuttede sig under teltbarduner, mens andre trodsede regnen og gik i gang med opvarmningen, inden løbet blev sat i gang.

Og af sted gik det – ud i regnen, som et vådt bagtæppe dannede kulisse som et allestedsværende element. Ganske uvirkeligt, og så alligevel eventyrligt. Så mærkeligt, og alligevel så naturligt, da man fik sat i gang. Så anderledes en oplevelse, og så god og fantastisk historie efterfølgende. Et event som bandt de tilstedeværende sammen, og et løb man ikke lige glemmer foreløbig.

Efterfølgende har jeg tænkt en del over, hvad det egentlig er, som gør en løbetur god. For klart vejret d. 3. august ikke var optimalt til at sætte en PR i, og enkelte til og med har skrevet, at det var for farligt at løbe i, mens andre simpelthen ikke kunne komme frem på grund af regnen. Men det kunne noget andet. Nemlig skabe en intet mindre end en magisk løbetur. Som sådan har den danske sommer måske været en smule for lunefuld for de fleste af os, men ikke desto mindre har den til trods givet os en masse muligheder for at snøre løbeskoene, komme ud og mærke vejret i forskellige former. Livet er ikke altid en dans på roser i solskin, men det betyder ikke, at en løbetur på en regnvejrsdag er at foragte. Ja, som sagt kan det ligefrem være magisk, som dengang i august 2017, hvor vi sammen stod på startstregen ved Gefionspringvandet i København og under naturens springvand, som var gået over sine bredder. De højere magter spillede os et pus på dagen, som endte med at blive en de mest hyggelige og mindeværdige løbedage i mit liv.

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #98. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.