fbpx

Løbere har det bedre fysisk, mentalt og socialt. Det dokumenterer Friluftsrådet i deres nye kortlægning af danskernes brug af naturen. Ikke specielt overraskende for os her på redaktionen, for den følelse har vi hver gang, vi kommer ud ad døren og ud i naturen. Og det er uanset, om vi snører løbeskoene og tager en gåtur i skoven – eller om det er et løb i ‘asfaltjunglen’ for den sags skyld. Ikke sagt, at det ikke kan være svært at komme ud ad døren her i december efter en julefrokost for meget, eller når det er råkoldt og blæsende, og pejsen knitrer hyggeligt i stuen – men selvom det lyder som en kliché, er det bare ret sjældent, du kommer hjem efter at have været ude af døren, hvor du har fortrudt, at du har taget turen. Punktum.

Og jo, det kan godt være, at julen i lige så høj grad som fejringen af juleaften er en hedensk drukfest fra vikingetiden, men efter min mening er den også med til at manifestere den determination, som mange løbere har. Hvor mange danskere skejer for meget ud i december med det resultat, at tømmermændene rammer hårdt i januar med medfølgende faste og diverse kure, så er det jo netop de hyppige løbeture, som gør, at vi løbere kan få et (forhåbentlig) balanceret forhold til både hverdag og fest. Tillade os at skeje ud i hyggeligt samvær, velvidende at turene i løbeskoene nok skal forbrænde julens godter.

Husk, at vintertræningen er vigtig træning! Kontinuitet er nøglen til næste års gode løb, som løbetræner Aleksander Sørensen-Markovic også så fint udtaler i magasinet. Det er måske ikke nødvendigt for os alle at sove i vores løbetøj, som den gode Thijs Nijhuis (om end vi bukker os i støvet for, at løbere som ham tager alle små kneb i brug for at sikre sig at komme ud ad døren), men brug de små tricks, der virker for dig. Læg en plan, nyd at du rent faktisk GØR DET, og nyd at have en passion, som tillader dig at komme tilbage på sporet. Det er én af de sværeste måneder at få tid til løb iblandt de mange julefrokoster og julemarkeder – men husk, at det betaler sig at være standhaftig!

Til sidst vil jeg også lige benytte lejligheden til at sige tak for alle de lykønskninger, vi har modtaget i forbindelse med vores 100 nummer-jubilæum i sidste måned. De varmer hver og én!

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #101. Bestil abonnement på Løbemagasinet her.