DET DANSKE LØBEUR

En gruppe danske løbere blev så frustrerede over det eksisterende udvalg af løbeure, at de nu har lavet deres eget. Med en stor farveskærm med mulighed for at vise kort og en hurtig ny GPS er planen at revolutionere markedet med deres nye ur.

LeikrindockingDet er ikke hver dag, der kommer et nyt alternativ til de klassiske løbeure på markedet. Men ikke desto mindre kan du nu løbe med et danskudviklet løbeur. Folkene bag uret er selv engagerede løbere og har tidligere arbejdet hos Nokia. De mener, at de med deres passion for løb og deres talent for elektronik har skabt et revolutionerende nyt løbeur. Leikr, som på oldnordisk betyder leg, er født.

To tommer farveskærm

Leikrs første model Leikr SW (Sports Watch) inviterer da også til, at du skal ud at lege med det. Cristiano Cairo, som er direktør hos Leikr, siger, at de har taget udgangspunkt i mange af de ting, som mobiler og smartphones bruger i dag. En naturlig følge af udviklernes baggrund hos Nokia – og noget, som de mener er hidtil uset i løbeure. For eksempel er det standard i en telefon at have almanak, som scanner området for satellitter. De har udviklet deres eget system, som de kalder LGP, Leikr Optimiszed Global Position system, og det er en af de nye ting i Leikr, som ikke ses i andre løbeure.

“Vi har arbejdet på uret i godt halvandet år,” siger Cristiano Cairo og fortsætter: “Visionen var et ur, som er tilpasset til det marked, hvor det bliver brugt. Derfor startede vi med at undersøge, hvad behovene egentlig er.”

En af de nye detaljer ved dette ur er, at det har en to tommer farveskærm. På den kan du se din placering på et kort. Dette er også hidtil uset i løbeure. Du kan også vælge at hente en rute på motions-appen Endomondo og få den vist på uret, så du ikke længere skal nøjes med at se ruten på en lille sort/hvid skærm, som er tilfældet på de fleste løbeure.

En kickstartet økonomi

Men hvordan får en flok danske mobiludviklere penge til at udvikle et helt nyt koncept? Finansieringen af Leikr er lidt af en historie i sig selv, da projektet er blevet finansieret ved hjælp af hjemmesiden Kickstarter, hvor iværksættere kan samle penge til deres projekter ved hjælp af såkaldt crowd-funding. Leikr har med knap 1,5 million skabt danmarksrekord ved at være det projekt, som har samlet flest penge ved hjælp af sitet.

“Visionen var et ur, som er tilpasset til det marked, hvor det bliver brugt. Derfor startede vi med at undersøge, hvad behovene egentlig er.”
 Cristiano Cairo, Direktør Leikr

Dermed blev det muligt for løbeentusiasterne at begynde at udvikle en konkurrent til de eksisterende løbeure, som de selv mener enten er for store, klodsede, svære at indstille eller for langsomme.

Multifunktionalitet

“Vi har ikke blot villet skabe et ur for løberne, men et multifunktionelt værktøj,” siger Cristiano Cairo. Derfor kan man downloade træningsprogrammer til netop ens eget niveau, og uret kan selv følge ens trin og fortælle, hvad næste skridt er. Indtil videre er det mest for os løbere, men i fremtiden vil de også fokusere på andre sportsgrene.

Leikr SW kan vise op til seks forskellige data på skærmen på samme tid og behøver ikke stik for at blive overført til din computer – dette gøres også via den trådløse forbindelse.

Et af minusserne ved uret er, at batteritiden er lav. Det garanterer Cristiano Cairo dog, at de arbejder på at ændre. “Vi knokler på at gøre batteritiden længere, og fremtidige softwareopdateringer vil også forlænge den,” siger han.

Uret er allerede til salg og kan købes på deres hjemmeside.


Leikr SW
• Opfundet og produceret i Danmark.

• Features: 2-tommer farveskærm, visning

af op til seks kort, download af træningsplan,

trådløs overførsel af data og

optimeret system til at finde placering.

• Batteritid: 3,5 timer.

• Pris: 2.249,-

• www.leikr.com


Artiklen er fra LøbeMagasinet #47. Køb magasinet her og bestil abonnement på LøbeMagasinet her.