Flere rekorder kan stå for fald, når der den 20. juni afholdes Copenhagen Athletics Games (CAG) på Østerbro Stadion, hvor et stærkt dansk og internationalt felt stiller til start. Det stærke felt, som blandt andet indeholder en tidligere indehaver af en verdensrekord, er et udspring af en klar udviklingsstrategi.

Der er to danske OL-deltagere i aktion på Østerbro Stadion, når der den 20. juni afholdes Copenhagen Athletics Games (CAG). Anna Emilie Møller og Ole Hesselbjerg får dog hård konkurrence, da CAG også byder på et meget stærkt internationalt felt.

Det kommer danske Andreas Martinsen blandt andet til at mærke, da han på 110 meter hæk skal dyste mod OL guldvinderen fra 2008, Dayron Robles, som også er tidligere indehaver af verdensrekorden.

“Vi kan i år byde på et meget stærkt felt af atleter på Østerbro Stadion, og det er første gang i mange år, at vi har en tidligere verdensrekordindehaver til start. Så der er lagt op til atletik på højt internationalt niveau, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi får én eller flere stadionrekorder,” siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta.

Mulighed for ny legendarisk U23-rekord

Blandt de mange udenlandske deltagere er der flere, som har potentialet til at sætte en ny stadionrekord. Det er ikke urealistisk, at mændenes 100 meter kan blive vundet i en tid på under 10 sekunder, hvilket vil være den hurtigste tid nogensinde løbet i Danmark. Det er desuden heller ikke usandsynligt, at en legendarisk dansk U23 rekord kan blive slået.

” Vi har jo Anna Emilie Møller til start, som stiller op på 1500 meter. Her har hun lige slået en 40 år gammel U20-rekord, og kan hun skære ydeligere et sekund af den tid, så har hun slået en legendarisk U23 rekord, som også snart har 40 års jubilæum. Så der er virkelig mulighed for at opleve en historisk atletik-aften på Østerbro Stadion,” siger Henrik Paulsen.

En del af strategien

Det stærke felt af både danske og internationale atleter er en del af udviklingsstrategien hos Sparta, der sammen med Team Copenhagen og Dansk Atletik Forbund (DAF) arrangerer CAG.

“Vi har løftet niveauet af vores store løb på landevejen, hvor CPH Half Marathon har IAAF Road Race Gold Label, og Telenor Copenhagen Marathon forhåbentlig får IAAF Road Race Bronze Label. Dette vil vi nu føre videre ind på banen til vores store atletikstævne. Allerede nu ved vi, at CAG fra 2019 bliver et af de udvalgte Classic Meeting stævner, hvor den europæiske elite kan kvalificere sig til de store mesterskaber. Så vi er sikret atletik på højeste internationale niveau i årene fremover,” siger Henrik Paulsen.