LøbeMagasinet_93Hvis der er noget, som folk spørger mig meget om, så er det, hvor de bør købe deres løbesko. Hvem er de bedste løbebutikker for tiden? Og er det i bund og grund ikke bare noget pjat at købe dem i en løbebutik, hvor man alligevel bare bliver mødt af en studerende uden faglig baggrund, andet end at vedkommende løber i den lokale løbeklub? Som ofte slutter en sådan samtale af med spørgsmålet om de ikke ligeså godt bare kan købe sine sko på internettet – og det gerne i udlandet, hvor man ofte kan spare mange penge på selvsamme sko, som man netop har fået anbefalet i den lokale skobutik. Og ja, det er der mange der gør, men man bør ikke glemme løbebutikkernes rolle i det danske løbelandskab.

I LøbeMagasinets april-nummer har vi valgt at lave et tema om de danske løbebutikker – og vi er godt klar over, at det er en åben invitation til diskussion, som højst sandsynligt vil ramme laveste fællesnævner på diverse Facebookgrupper. For hvis der er noget, der kan få en heftig diskussion i gang i den danske løbeverden, så er det løbebutikkernes fremtid og den rolle, de har her anno 2017.

Når vi alligevel vælger at have temaet med, så er det fordi, man kan blive klog på meget som løber bare ved at gå ind ad døren i en løbebutik. Og her snakker vi ikke bare om at aflæse årets modefarver, og se hvilke løbebrands der hitter i dit lokalområde. For mig er det at træde ind i en løbebutik som en slags live-udgave af vis-mig-dit-køleskab-og-jeg-skal-fortælle-hvem-du-er. Her ser man, hvorledes dedikerede butikker har taget en række valg om de produkter, de har på hylderne. Valg som ofte er taget helt op til et år, inden de rammer butikkerne, valg som om noget kræver en fornemmelse for, hvor løbemarkedet er – og ikke mindst, hvor det er på vej hen. På alle måder er det enhver butiks byrde på godt og ondt at tage stilling, men en god måde for os som løbere at holde dig up-to-date med tidens løbetendenser.

Når vi i april-nummeret retter fokus på de danske specialløbebutikker, er det altså fordi, vi mener disse besidder en enorm viden om tidens løbetrends. Ikke sagt, at de altid har ret, ikke sagt at de altid rammer plet til netop dig, men fordi vi i Danmark er velsignet med rigtig mange butikker med holdning. Nuvel, som i alt andet i livet kan en specialbutik sagtens ramme helt ved siden af i forhold til dine behov. Nogle er specialiserede i visse løbesegmenter, andre har måske en holdning, som er anderledes end din. Hvilket netop er én af mine pointer, for ligesom her i LøbeMagasinet, handler det om at vise den iboende kvalitet i, at vi er så heldige at have en stor diversitet i såvel løbere som løbebutikker som diverse tilbud til løbere. En kvalitet som man bare skal tage til udlandet for at opleve, at man ikke bør tage for givet.

Og til sidst, så husk, at der nok skal være en butik til dig, og du må aldrig føle dig dum ved at spørge om noget i den lokale løbebutik. Føler du det, så find en anden butik – heldigvis er der masser af gode butikker overalt i Kongeriget, som stræber efter at give dig den rette vejledning, som passer netop til dig som løber!

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #93. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.