Det et den største sportsbegivenhed i Helsingørs historie der snart kan melde udsolgt. Der er nu mindre end 25 startpladser tilbage og arrangørerne af KMD IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør rammer dermed imponerende 2.800 deltagere fra  50 forskellige nationer til mesterskabet, hvor en kombination af en lang række af verdens bedste trialter og almindelige motionister omdanner Helsingør til centrum for triatlonsporten fra den 14. til 17. juni.
Helsingør er i juni for andet år i træk, vært for Europas største og mest prestigefyldte triatlonmesterskab på IRONMAN 70.3 distancen (red: populært sagt en halv IRONMAN) og år to som værtsby har vist sig at være en endnu større succes end sidste års mesterskab:
“Vi har mindre end 25 pladser tilbage og de er væk inden weekenden. Dermed rammer vi 2.800 deltagere fra 50 forskellige nationer og udsolgt. Det er en udvikling som vi havde håbet på og arbejdet henimod sammen med Helsingør Kommnune, men som man selvfølgelig aldrig kan være sikker på, så det er god fornemmelse at stå med her godt to uger før det hele går løs,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, Nordisk kommunikationschef for IRONMAN
Foruden de danske deltagere kommer næsten halvdelen af deltagerne fra udlandet, med lande som Sverige, Tyskland, England, Holland og Frankrig som de helt store nationer:
“Det som værtsskabet for et EM virkelig har bidraget til er, at trække udenlandske deltagere til Danmark og Helsingør. Og jeg ved at der er hoteldirektører og restauranter i Helsingør som ikke kan få smilet af læberne, og det er selvfølgelig en sidegevinst vi er enormt glade for,” fortsætter Frej Elbæk Schjeldal.
Foruden selve KMD IRONMAN 70.3 European Champioship 2018 afholdes der også i Helsingør Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4, et stort skoleløb mv.:
“Det er klart at den helt store interesse og opmærksomhed knytter sig til den 17. juni når der skal uddeles prestigefyldte medaljer til et felt bestående af de stærkeste navne i triatlonsporten. Men derudover er der masser af aktiviteter, hvor man som tilskuere selv kan komme og snuse til sporten, og det har været en vigtig prioritet for os. At vi gør såvel triatlonsporten som mesterskabet folkeligt.” slutter Frej Elbæk Schjeldal