KMD IRONMAN Copenhagen flytter alle sine større aktiviteter til Ofelia Plads til 2018-udgaven IRONMAN racet, der i 2017 var verdens største. Dermed skabes der over intet mindre end seks dage en stor triatlon-by i hele området ved Det Nye Skuespillerhus og Ofelia Plads. Både over og under jorden indtager IRONMAN området, hvor trialeter fra mere end 60 nationer søndag den 19. august ultimativt krydser målstregen efter, at have gennemført 3,9km svømning, 180km cykling og 42,2km løb.

De seneste år, har man som deltager til KMD IRONMAN Copenhagen skulle navigere mellem fire forskellige venues, sidste år blev det skåret ned til tre og i år er det så, som det længe har været et ønske, lykkedes at samle såvel registrering, IRONMAN Village (sportsmesse), Cykel skiftezone, målområde og award-ceremoni i en kæmpe stor venue på Ofelia Plads. Eneste anden venue er svømmestarten på Amager Strandpark:

“Det er noget vi længe har ønsket os. Og takket være godt samarbejde med Københavns Kommune, Jeudan og Foreningen Ofelia Plads er det lykkedes at få alle ender til at mødes, således at de mange tusinde deltagere fra mere end 60 forskellige nationer får et helt centralt referencepunkt midt i København,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationscehf for IRONMAN, der håber at det vil være med til at gøre oplevelsen endnu bedre for deltagerne:

“KMD IRONMAN Copenhagen er i forvejen kendt for, at være verdens største IRONMAN. Folk kommer selvsagt for at gennemføre den ikoniske IRONMAN-distance, men de kommer også for at opleve København. Ved at vi nu har samlet alt der kan samles på et sted, lige midt i byen, med udsigt til Operaen på den ene side og Det Nye Skuespillerhus og Amalienborg på den anden, så fås det i min optik ikke bedre noget sted i verden,” siger Frej Elbæk Schjeldal, der forventer at også Københavnerne positivt vil kunne mærke, at IRONMAN flytter flere aktiviteter ind til byen:

“I forhold til afspærringer mv. så kommer Københavnerne ikke til at mærke det er anderledes end sidste år. Det betyder med andre ord ikke, at vi spærre mere af. Der hvor man vil kunne mærke det, er forhåbenligt at indre-by og hele området langs Langelinie og Nyhavn bliver fyldt med triatler og deres familie og venner. Sagt med et stort smil på læben, så bliver indre-by lidt mere fit de her seks dage i august, ” siger Frej Elbæk Schjeldal.

IRONMAN Danmark har netop præsenteret dette års ruter til KMD IRONMAN Copenhagen 2018.

Fakta:

KMD IRONMAN Copenhagen rundede en milepæl i 2017 som verdens største IRONMAN målt på deltagere.

Igen i 2018 vil mere end 3.000 atleter fra 60 forskellige nationer udfordre sig selv på udholdenhedssportens mest ikoniske distance 3,9km svømning, 180km cykling og 42,2km løb.

I 2018 vil alle centrale aktiviteter til KMD IRONMAN Copenhagen, foruden svømmestarten på Amager Strandpark, finde sted på Ofelia Plads ved det Nye Skuespilhus.

Under IRONMAN-ugen i København deltager i alt næsten 10.000 deltagere i de mange triatlon aktiviteter der også byder på Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4, der over tre dage sender tæt ved 6.000 deltagere ud på 400meter svømning, 18km cykling og 4km løb i og omkring Amager Strandpark