fbpx

Helsingør bliver for tredje år i træk værtsby for et af triatlonsportens mest prestigefyldte mesterskaber, KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore, når europamesterskabet afvikles søndag den 23. juni 2019. Siden 2014 – og fra 2017 med status som europamesterskab – har IRONMAN i tæt samarbejde med Helsingør kommune afviklet IRONMAN på den halve distance med 1,9 km svømning i Helsingørs Kulturhavn, 90 km cykling langs den nordsjællandske kyst og igennem smukt og idyllisk landskab, og afslutningsvis 21.1 km løb igennem Helsingør gamle bydel og rundt om det ikoniske Kronborg Slot.

Siden 2017 har IRONMAN mesterskabet i Helsingør haft status som European Championship, hvilket har medført at Helsingør har positioneret sig på triatlonlandkortet, som en af Europas mest fremtrædende triatlon-byer.
“Jeg glæder mig til, at vi igen til sommer kan byde velkommen til IRONMANS europæiske mesterskab. Begivenheden skaber masser i liv i gaderne, og markedsfører vores fantastiske område på bedste vis. Men arrangementet skaber også en turismeomsætning på 12 millioner kroner i det lokale erhvervsliv. IRONMAN bruger lokale frivillige kræfter, både før, under og efter stævnet. Vores frivillige store hjælp bliver belønnet, så der kommer penge tilbage til foreningerne,” siger Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør.
I 2018 var der mere end 2800 atleter fra over 40 nationer til start i Helsingør, og man forventer et tilsvarende deltagertal i 2019. Foruden de mange deltagere, vil de mange tilskuere og pårørende nyde godt af de mangfoldige kulturmuligheder Helsingør har at byde på, og endnu engang skabe en fest i byen, når de på afviklingsdagen står i tusindvis langs ruterne og tiljubler de mange triatleter på deres rejse mod deres liv oplevelse.
‘Som nation, har danskerne taget IRONMAN stævnerne og dets atleter til sig, og vi er lykkelige for at IRONMAN 70.3 European Championship vender tilbage til Helsingør for tredje år i træk. Og vi ser frem til et fantastiske mesterskab med sportens ypperste atleter i ilde’, siger Stefan Petschnig, CEO IRONMAN Europe, Middle East and Africa.
Mads Meincke der er ansvarlig for det store mesterskab i Danmark, kalder det et drømmescenarie at Danmark for tredje år i træk er vært for Europamesterskabet:
“Muligheden for at gentage succesen med KMD IRONMAN 70.3 European Championship på dansk jord i samarbejde med en kommune som Helsingør er et drømmescenarie. Vi har opbygget en erfaring med afviklingen sammen med Helsingør kommune, som gør at mesterskabet både fra et deltager og tilskuere perspektiv bare bliver bedre og bedre ,’ siger Mads Meincke, direktør for IRONMAN i Danmark..
Fakta.
IRONMAN 70.3 Europamesterskabet er det største og mest prestigefyldte mesterskab en triatlet kan vinde i Europa på distancen. Pro-atleterne dyster om en præmiesum på 500.000kr og samtidig kvalifikation til IRONMAN VM.