fbpx

Hvordan anerkender og hylder vi det gode design, årets bedste innovationer, nytænkning i branchen, ja, er med til at sætte fokus på de produkter og brands, som har det ekstra, der gør, at et produkt fortjener særlig opmærksomhed?

At vælge kommer naturligvis aldrig uden sværdslag. For som med alt andet i livet, så er løberlivet ikke en statisk størrelse, os løbere er ikke robotter, og de danske fagfolk har alle hver deres holdninger omkring brands, produkter og tilgangen til træning. Værdien og fagligheden i de danske specialbutikker er jo i høj grad netop baseret på, at de tager stilling. Og det i alle løberlivets facetter. Fra sko, til såler, til beklædning til gadgets. Og fra træning og skader, og hvordan du bedst er klar til konkurrencer. Alt sammen således, at netop du (forhåbentlig) kan gå klogere ud af din danske løbebutik med netop det par løbesko, det nye tøj eller den nye accessory, som du har brug for til at gøre dit løb mere optimalt. Hverken mere eller mindre.

Når Running Products Award | The Nordic Edition har spurgt løbebranchen om deres syn på årets bedste udstyr, er dette altså et snit af en løbebranche, hvor tilgangen til det at løbe i sin essens har radikale yderpunkter. Der er langt fra barfodsløb til dem, som løber i oversize sko. Der er radikale holdningsfor skelle på, om man anbefaler midtfodsløb eller mener, at hællandingerne er helt ok, så længe man ikke har været plaget af skader.

Som sådan har det som chefredaktør været et studie i faglighed at opleve, hvorledes den nye pris har skabt en masse diskussioner på tværs af branchen. Om det at lave en ny dansk pris. Om at stemme med sin faglige overbevis – ning. Om innovation i løberlivet generelt. Alt sammen netop de ting som den danske løbebranche skal være skarpe på her i år, hvor vi for alvor ser de store udenlandske onlineshops, der kæmper for at komme ind i Danmark. Et indtog, som helt sikkert vil påvirke danskeres købevaner, og efterlade de danske løbebutikker til at bevise deres værd som faglige fysiske butikker, der kan se løberne i øjenhøjde og hjælpe os danske løbere med at blive bedre udgaver af os selv. Og det er både til de hurtige løbere og for dem, som løber for at holde sig i form. For ikke at nævne alle de mange tusinde andre gode og valide grunde, der er iblandt os danskere til at løbe, som ikke nødvendigvis har brug for den hurtigste sko eller alt for komplicerede anbefalinger.

Husk, at det udstyr, som er godt til andre, ikke partout er det rette for dig som løber. Er du i tvivl om, hvilket udstyr som er godt for dig, så sæt pris på, at vi i Danmark har en række super kompetente butikker, hvis eneste berettigelse i løberlivet er at stå klar for at rådgive netop dig. Brug dem. Spørg dem. Hør deres mening. Og vær ikke bange for at prøve at gå i en ny butik og få andre input. For nok er de danske butikker meget forskellige, men det er netop dér, kvaliteten er, så sæt pris på debatten næste gang, du møder den.

God løbetur derude i det danske sommerland!

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #105.