fbpx

For at besvare spørgsmålet har vi taget en snak med diætist og personlig træner, Camilla Birkebæk

“Det er ikke sikkert, at du har behov for et restitutionsmåltid efter din løbetur. Generelt er det vigtigste i forhold til kosten, at du sørger for at få proteiner nok i løbet af dagen til alle måltider. Det gør, at du kan sikre din restitution og muskelgenopbygning over tid.

Derudover er det vigtigt, at du får kulhydrater nok til at have energi til at præstere. Du bør i følgende situationer vælge et restitutionsmåltid: Ved hårde træningspas over 60 minutters varighed, ved meget hård træning med 90-100 procent af vo2max på over 30 minutter, ved mere end to træningspas om dagen, eller hvis der er mere end 2 timer til dit næste hovedmåltid.

Hvis dine længere løbeture er over en times varighed med moderat til hård intensitet, og du ikke skal direkte hjem og spise indenfor en time, har du behov for et restitutionsmåltid. Dit restitutionsmåltid skal sikre, at du får fyldt dine kulhydratdepoter op igen, og at din krop har proteiner direkte tilgængeligt til at genopbygge dine muskler og sener efter træningen.

Som hovedregel bør måltidet indeholde cirka 1 gram kulhydrat per kilo kropsvægt og 0,25 gram protein per kilo kropsvægt. Et eksempel på et restitutionsmåltid for en person på 65–75 kilo kan være 500 ml drikkeyoghurt og en banan eller 2 skiver brød med 3 skiver magert pålæg (cirka 45 gram) og ½ banan.”