Nok er vinteren så småt på hæld, men der er stadig mange kolde løbedage tilbage. Dage, hvor det er koldt at komme i gang og holde varmen på de lange ture, når sveden begynder at køle dig ned. Dage, hvor valget af den rigtige beklædning kan gøre forskellen mellem en god og en dårlig løbetur.  

 

Fra Helly Hansen har vi i løbet af vinteren testet deres klassiske uld baselayer til både herrer og damer, som er tænkt til brug på de lange ture i koldt vejr, hvor intensiteten ikke er på sit højeste og behovet for et isolerende underlag derfor er stort. Overdelen kommer med rund hals i et tæt fit, uden at være besnærende. Underdelen er designet med en kraftig elastik i livet, som holder buksen godt på plads. Det hele syet med flatlock-syninger og med god sans for detaljerne.

Merinould
Sættet er designet i Helly Hansens klassiske simple design og kommer med en pasform, så det passer til den skandinaviske krop. Det er fabrikeret i 100% merinould, og er som sådan rettet mod løberen, der ønsker et simpelt, men funktionelt baselayer til de helt kolde dage. Materialevalget med merinould sikrer dets evne til at holde på kropsvarmen, også når materialet er vådt, således at du ikke bliver kold. Samtidig er merinould blødt og behageligt at have på, da ulden har korte fibre, som er blødere end andre uldtyper. Det er ikke uden grund, at merinould er den mest brugte uldtype til sportsbrug. På mange måde er det tankevækkende, at mange løbere i en periode helt har glemt uld som materiale i vores beklædningsprodukter. I en tid hvor man ser diverse tekniske løbeprodukter oversvømme løbemarkedet, ja så skal man ikke glemme ulden, som da også ser ud til at hitte på mange nye kollektioner fra de store brands, når det kommer til isolering under kolde løbeture.

Konklusion
I brug gør sættet da også præcis det, som er et baselayers vigtigste funktion: At få transporteret sveden væk fra kroppen samtidig med, at det holder din krop varm. Selvom det ikke er jordens mest sexede outfit, så gør det jobbet godt til løb. Ja, det skal være koldt, før det giver mening, men til gengæld er det behageligt at løbe i med en løbejakke udover trøjen og et par shorts over buksen. I brug er den største force sættets ubemærket- og simpelhed, hvor det bare præsterer uden at gøre sig synderlig bemærket. Og hvis du er én af de heldige, der skal på skiferie i disse uger kan det til og med være det perfekte match under skisættet. Eneste udfordring ved dette sæt er, at det skal håndvaskes, men det er en ringe pris at betale for at have en behagelig tur på de ultrakolde dage.

Bedømmelse: ★★★★½☆

HELLY HANSEN WOOL
Vejl. pris: 600,- (trøje) 500,- (buks)
Info: 80 88 69 13
www.hellyhansen.com
       

Artiklen er fra LøbeMagasinet #43. Køb magasinet her og bestil abonnement på LøbeMagasinet her.