fbpx

Datteren og enken er med, når den danske maraton-legende den 23. februar vil blive mindet ved et gratisløb. Det gælder om at komme videre, fortæller de to, og efter helt at have mistet lysten til løb er de nu så småt i gang igen.

Nyheden om Henrik Jørgensens tragiske død ramte den danske løbeverden som et chok, og ved bisættelsen fredag var den lille rundkirke på Bornholm fyldt til bristepunktet. Lørdag den 23. februar får mange flere imidlertid mulighed for at sige farvel – og på en måde, som vil være helt i maraton-ikonets ånd: ved at løbe. Det sker ved Henrik Jørgensen Memorial Run 10 km på Østerbro. Et mindeløb, som hovedpersonens efterladte, hustruen Mette Holm og datteren Anna Holm, bakker op om.

”Vi er så taknemlige over den omsorg og kærlighed, vi har mødt. Det gælder både tiden i de første chokerende dage, men også efterfølgende i forbindelse med Henriks bisættelse. For os var Henrik bare ”vores Henrik”, men vi har indset, at han med sin store passion for løb er blevet ”alles Henrik”,” lyder det samstemmende fra de to, der som tidligere og nuværende eliteløbere delte hans lidenskab for løb.

Mistede lysten til at løbe
Med løbet gælder det bogstaveligt talt også om at komme videre midt i sorgen, fortæller de.

”Vi har mødt mange, der har tilkendegivet, at de pludselig mistede lysten til at løbe eller slet ikke kunne. Sådan havde vi det også selv, men nu er vi så småt i gang igen. Derfor løber vi også med i mindeløbet. Vi ser frem til at mindes Henrik og hans glæde ved løb sammen med en masse andre. Vi er glade for at løbet er et gratis træningsløb, så alle har mulighed for at deltage, da man selv bestemmer tempo og har mulighed for at korte turen på de 10 km ned.”

Bag løbet står B.T. og Københavns IF.

HENRIK JØRGENSEN MEMORIAL RUN den 23. februar kl. 10.00 på Østerbro Stadion
Mere info:
https://www.facebook.com/events/245795799684011/


B.T. og KIF-Atletik inviterer hermed til HENRIK JØRGENSEN MEMORIAL RUN den 23. februar kl. 10.00 på Østerbro Stadion i København, hvor der løbes 10 km mindeløb i og omkring Fælledparken og søerne.
-Tilmelding her (gratis), senest den 15. februar
-Vi løber en tur for Henrik Jørgensen, der var en af danmarks største løbere igennem tiderne. Med turen hylder, ærer og mindes vi Henrik Jørgensen på den måde som Henrik Jørgensens familie ønsker det.