fbpx

Den danske toptriatlet Helle Frederiksen er klar til, at tage det sidste skridt helt op blandt Europas og verdens allerbedste triatleter – en sejr i weekendens KMD Ironman 70.3 European Championship i Helsingør vil være hendes største præstation til dato.

Blandt herrerne glæder den forsvarende mester tyske Michael Raelert sig til en gensyn med de danske tilskuere og den tekniske rute i Helsingør, når han er i spidsen for det stærkeste professionelle triatlonfelt i verden i år på den halve Iroman distance.

Den danske toptriatlet Helle Frederiksen er klar til, at tage det sidste skridt helt op blandt Europas og verdens allerbedste triatleter – en sejr i weekendens Ironman 70.3 Europamesterskab i Helsingør vil være hendes største præstation til dato. Blandt herrerne glæder den forsvarende mester tyske Michael Raelert sig til en gensyn med de danske tilskuere og den tekniske rute i Helsingør, når han er i spidsen for det stærkeste professionelle triatlonfelt i verden i år på den halve Ironman distance.

I spidsen for et felt på 2.800 deltagere til weekendens Ironman 70.3 Europamesterskab i Helsingør er en perlerække af triatlonsportens allerstørste navne. Blandt dem det danske topnavn Helle Frederiksen, der sidste år sluttede med sølvmedaljen om halsen. Nu er hun klar til at tage det sidste skridt op på medaljeskamlen:

“Mit mål er at vinde og jeg står langt stærkere end jeg gjorde sidste år. Feltet er godt nok endnu stærkere i år, så det kræver at alt klapper for at stå øverst på podiet. Men hvor jeg sidste år nok overpræsterede fordi publikum simpelthen bar bar mig frem, så kommer jeg ind til dette mesterskab i bedre form end sidste år,” siger Helle Frederiksen, der først og fremmest fokusere på hendes egne styrker, men også har øje for hvor de andre har svagheder:

“Jeg kender mine modstandere godt og kender deres styrker og svagheder, så det gælder om at rykke på de rigtige tidspunkter i forhold til det. Samtidig kender jeg hele det kæmpe setup i Helsingør og alle ruterne fra sidste år. Det giver en god ro og fornemmelse, at jeg har prøvet det før.” slutter Helle Frederiksen.

Forsvarende mester klar til titelforsvar
Hos de professionelle herrer er den forsvarende mester tyskeren Michael Raelert tilbage i storform og klar til at genvinde den største og mest prestigefyldte titel der findes i Europa på Ironman 70.3 distancen (populært sagt en halv Ironman, red.).

“Det var så fedt et race sidste år, med en helt fantastisk stemning i Helsingør. Herrerfeltet er enormt stærkt i år, men jeg føler mig klar og der bliver ikke givet ved dørene fra min side. Jeg kender ruten fra sidste år og den er mere teknisk end man lige tror, det kan blive min fordel,” siger Michael Raelert, der netop er ankommet til Danmark oven på en god sæsonoptakt:

“Min optakt har været god, jeg har præsteret godt den sidste tid. Jeg ved dog også, at jeg nok skal grave ekstra dybt på særligt det afsluttende løb for at genvinde titlen, men det tror jeg også jeg kan.” fortæller Michael Raelert.

Foruden Michael Raelert og Helle Frederiksen er der en lang række navne som forventes at blande sig i toppen. Hos kvinderne er det blandt andet den britiske komet Lucy Charles, der sluttede som nr. til Ironman VM på Hawaii som man skal holde øje med. Hos herrerne bør man holde et vågent øje med navne som Bart Aenourts fra Belgien, Patrik Nilsson fra Sverige, Michael Weiss fra Østrig og Maurice Clavel fra Tyskland, men det er umuligt at spå hvem der vinder:

“Dybden i de to professionelle felter er helt enormt i år og det stærkeste vi har set i triatlonverdenen i år. Det er umuligt at forudsige hvem der vinder, og der venter tilskuere en fantastisk triatlon oplevelse på søndag. Kan det hele blive kronet med en dansk europamester vil det selvfølgelig være helt fantastisk,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ironman i Danmark.

Fakta:
KMD Ironman 70.3 European Championship afvikles i Helsingør imorgen søndag.

Distancerne er 1,9km svømning, 90km cykling og 21,1km løb. De bedste herrer gennemfører på et godt stykke under 4 timer, mens kvinderne gennemfører lige over 4 timer.

Ironman 70.3 Europamesterskabet er det største og mest prestigefyldte mesterskab en triatlet kan vinde i Europa på distancen. Pro-atleterne dyster om en præmiesum på 500.000kr og samtidig kvalifikation tilIronman VM.

Foruden de bedste professionelle atleter er der deltager rekord med 2.800 deltagere fra 50 forskellige nationer