Dette massagekit fra Den Intelligente Krop består af tre forskellige bolde i forskellige størrelser, en træpind, en blå elastik og en lille pamflet med instruktioner til de forskellige øvelser med boldene. Læs om kittet her.

Formålet med kittet er, at det både skal være et massage- og træningsredskab til styrkelse af hænder og fødder. Jeg har testet kittet med udgangspunkt i, at jeg er en løber, der ikke lider af deciderede fodproblemer, andet end normal ømhed efter de mange ugentlige timer i løbeskoene. Jeg vil derfor primært fokusere på selve massagevirkningen, og om boldene som lovet kan bruges til at løsne op for ømheden i fødderne.

Invitation til leg
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var en smule skeptisk, da jeg modtog dette massagekit til fødderne. Samtidig så jeg dog frem til at massere mine fødder, der fem dage om ugen befinder sig i et par løbesko og derfor godt kan krampe en gang i mellem. Inden jeg begyndte at gennemlæse den lille folder, blev jeg dog ramt af en barnlig kådhed og startede bare med at lege lidt rundt med boldene under fødderne. Som gammel fodboldspiller og boldelsker er der noget appellerende ved disse bolde, og jeg har med jævne mellemrum haft boldene med på arbejde, så jeg kunne massere fødderne her.

Praktisk og nem massage
Det gode ved sættet er, at det er nemt at have med i tasken eller på ferie. Ligeledes er det nemt at bruge, da det er ganske nemt at sidde og rulle fødderne over boldene, mens man sidder og arbejder ved et skrivebord, eller når man sidder hjemme og ser fjernsyn. Det er nok det første hjemmetræningsredskab, det er lykkedes undertegnede at bruge på kontinuerlig basis, hvilket primært skyldes, at det er praktisk. Derudover har jeg bestemt haft glæde af kittet, idet jeg tidligt mærkede en effekt i forhold til ømheden i mine løberfødder.

Hvis man alligevel skulle blive træt af blot at massere fødderne på ad hoc basis, eller man søger yderligere udfordring eller nye idéer, kan man dykke ned i pamfletten og lave de konkrete øvelser, der står beskrevet. Det eneste redskab jeg har haft svært ved at mærke effekten af, er den lille træpind.

Alt i alt skal træningskittet have ros for at være nemt at indføre i hverdagen, dets massageeffekt på ellers oversete punkter samt for kittets overkommelige pris.

★★★★★☆

Tester: Simon Lessel

Vejl. pris: 129,-

Web: www.denintelligentekrop.dk