fbpx

I dette nummer hylder vi de store danske løbebegivenheder. For dem er der mange at se frem til i år. Godt nok afholdes ét af dem ikke i Danmark, et andet har over 35% udenlandske deltagere i Københavns gader, og et tredje, ja, det er vel så dansk, som det kan blive med et løb i selskab med Kronprinsen. Men det viser netop, hvor bredt dansk løb favner.

The Great Wall Marathon bygger på en idé, som Søren Rasmussen fik, mens han pønsede på nye typer af rejser. Hvorfor ikke kombinere løb og ferie, og give den hele armen til et løb på Den Kinesiske Mur? Løbet kan fejre 20-årsjubilæum d. 18. maj i år, og har formået at blive ét af verdens mest ikoniske adventure marathons.

Copenhagen Marathon dobler op, og kan i år fejre 40-årsjubilæum med en række nye tiltag, samt en drøm om at blive verdens mest digitale marathon. Mere end 100.000 tilskuere fyldte gaderne sidste år, så mon ikke vi kan forvente et løb i særklasse, når startskuddet lyder d. 19. maj?

Til juni vender den royale løbefest tilbage landet over. Sidste år var hele 70.500 løbere med til at gøre Royal Run til verdens ottende største løb. Efter den overvældende succes i 2018 er der således optræk til et brag af en løbefest, og løbet er sat til at nå ud til en endnu bredere målgruppe med flere løbedistancer.

Og d. 30. maj møder den løbende Kronprins ligeledes op, når der for første gang afvikles VM i Cross på dansk jord, hvor både eliten og motionsløbere kan løbe med. Et løb som byder på en 2 km lang rundstrækning op ad Moesgaard Museums græsbeklædte tag, gennem den bakkede natur, et mudderhul og en vandgrav – og gennem et 50×20 meter fanzonetelt.

2019 er kun lige startet, og der er masser at se frem til. Desværre blev 2019 også året, hvor vi har måttet sige farvel til én af Danmarks bedste langdistanceløbere. Et ikon i dansk løb, som stadig er indehaver af den danske rekord på marathondistancen, som han satte tilbage i 1985. Henrik Jørgensen døde af et hjertestop under en løbetur i sin hjemstavn på Bornholm. Han blev 57 år gammel, og hans død kom som et stort chok i løbeverdenen. I løbet af sin karriere vandt han blandt andet London Marathon som den eneste dansker nogensinde, og satte to år forinden nordisk rekord på marathondistancen i tiden 2 timer, 9 minutter og 43 sekunder. Han var faktisk den første dansker nogensinde, som kunne leve af at løbe, og er blevet et løbeikon for mange – kendt for sit klassiske hvide hårbånd. Han blev hædret på stort set alle sociale medier, der har fokus på løb, og der blev endda afholdt et mindeløb for at ære hans mindre, hvor deltagerne blev opfordret til at løbe med et hvidt pandebånd.

Dette nummer er dedikeret til dansk løb i alle dets former. Må 2019 blive et år, hvor du kommer godt i mål – uanset hvilken målstreg, du møder.

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #109. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.