fbpx

Løb skal helst opleves løbende, men der er noget dragende og inspirerende ved at blive inviteret indenfor hos nogle af de løbere, som tager løbet den ekstra mil og gør det til et eventyr. På Nordic Adventure Film Festival kan du helt unikt opleve nogle af årets bedste løbefilm på det store lærred. Kom med, når festivalen viser film i Aarhus fra d. 1. december til d. 2. december.

Lørdag 01/12, Øst for Paradis, Aarhus.
kl. 14:00 Gobi | Euphoria, Indescribable Adventure
kl. 16:00 The Iron Cowboy – the Story of the 50-50-50

Søndag 02/12, Øst for Paradis, Aarhus.
kl. 15:00 (ekstravisning)Gobi | Euphoria, Indescribable Adventure
kl. 17:00 Ultra

 

Du kan læse om alle løbefilmene og se trailers her: 

THE IRONMAN COWBOY – THE STORY OF THE 50-50-50

 

Når det kommer til udholdenhed, så er James Lawrence, også kaldet The Iron Cowboy, ustoppelig! Allerede i 2012 slog han verdensrekorden ved at gennemføre 30 ironmandistancer på et år. I 2015 sigtede han efter noget endnu større; at gennemføre 50 ironmanløb på 50 dage i 50 forskellige amerikanske stater. Det er 3,86 km svømning, 180,25 km på cykel og et helt marathon hver eneste dag. En umulig opgave, ifølge alle andre end James selv.

Med støtte fra venner og sponsorer, hans kone, Sunny, og deres fem børn på slæb, presser Lawrence sig selv til bristepunktet. Med cykelstyrt, overbelastninger, skader og følelsesmæssige sammenbrud og med gennemsnitligt fire timers søvn om natten, bliver det en vild mental og fysisk rejse. Vi kommer helt tæt på både opture og nedture, når The Iron Cowboy sætter nye grænser for, hvad der er menneskeligt muligt.

INSTRUKTØR: Jacob Schwarz
MEDVIRKENDE: James Lawrence
LAND OG ÅR: USA, 2016
LÆNGDE: 1 time 16 min.
SPROG: Engelsk
LOCATIONS: USA
PRODUKTIONSSELSKAB: Self Mystery Box LLC
UNDERTEKSTER: Engelsk

Vises på følgende datoer:
Søndag d. 01/12 kl. 16:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

 

ULTRA

 

År efter år deltager løbere fra hele verden i et af de mest prestigefyldte og udfordrende løb, The Spartathlon. En historisk distance fra Athen til Sparta på 246 km, der skal gennemføres indenfor 36 timer. Hovedpersonerne i denne film har alle deres personlige grunde til at deltage i dette ekstremløb. De er alle hverdagsatleter, som vil teste deres grænser og undersøge deres eget sind.

“ULTRA” er en unik rejse ind i fem løberes fortid, hjerter og sind, alt sammen fortalt af instruktøren selv. Den ungarske instruktør Balazs Simonyi har selv gennemført løbet fire gange, og gennem hans eget løb præsenteres et rørende drama omkring løberne og deres individuelle historier om selvransagelse, frivillig lidelse og at opnå en næsten hypnotisk sindstilstand gennem løbet. En rigtig førstehåndsfortælling og et unikt indblik i en ellers ukendt verden, fortalt på en meget anderledes måde, end du før har oplevet ultraløb på det store lærred – med rørende fortællinger og humor. Et must for alle med en interesse for ultraløb, eller som gerne vil være fluen på væggen under den hårde udfordring, som de fem løbere har givet sig selv.

INSTRUKTØR: Balazs Simonyi
MEDVIRKENDE: Bela Szabo, Annett Bahlcke,
Gilles Pallaruelo, Balazs Simonyi m.fl.
LAND OG ÅR: Ungarn/Grækenland, 2017
LÆNGDE: 1 time 24 min.
SPROG: Tysk, Fransk, Ungarsk, Græsk og
Engelsk
LOCATIONS: Tyskland, Frankrig, Grækenland,
Ungarn, England, Norge
PRODUKTIONSSELSKAB: Cat & Docs
UNDERTEKSTER: Engelsk

Vises på følgende datoer:
Søndag d. 02/12 kl. 17:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

 

 

GOBI

 

I ”Gobi” møder vi Simon Grimstrup, en 42-årig efterskolelærer, rejseleder og eventyrer. Med bedste danske tid i det prestigefyldte Ultra Trail Mont Blanc og flere podiepladser til store internationale ultraløb bliver Simon sammen med 10 andre ultraløbere fra hele verden inviteret til at deltage i det kinesiske løb, Gobi Ultra. Meget få får muligheden for at løbe dette løb, og endnu færre gennemfører.

Løbet er udformet som én etape af 400km, gennem den kolde Gobi-ørken, hvor løberne selv skal navigere gennem bjergmassiver, søvnunderskud og endeløse sletter.

I filmen følger vi Simons forberedelser til hvad der skal blive hans livs største udfordring. Fra DM i trailløb i hans egen baghave, en skade, videre til VM i trailløb i Italien, træning i Vietnam og endeligt gennem de 400 tørre, søvnløse kilometer i ørkenen i Kina. Vi følger ham hele vejen derud, hvor den sunde fornuft ophører, og hvor alt går i ét. Netop dér finder vi også svaret på, hvorfor man overhovedet gør det.

Premiere på NAFF 2018

INSTRUKTØR: Henrik Majdal Kaarsholm
MEDVIRKENDE: Simon Grimstrup
LAND OG ÅR: Danmark, 2018
LÆNGDE: 30-40 min.
SPROG: Dansk
LOCATIONS: Danmark, Italien, Peru, Kenya,
Vietnam, Kina, Mongoliet
UNDERTEKSTER: Engelsk

Filmen vises sammen med Euphoria, Indescribable Adventure

Vises på følgende datoer:
Lørdag d. 01/12 kl. 14:00 i Øst for Paradis, Aarhus.
Søndag d. 02/12 kl. 15:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her:

 

EUPHORIA, INDESCRIBABLE ADVENTURE

 

Dybt inde i Manu National Park, som ligger i Amazonas regnskov og løber fra Andesbjergene til Madre de Dios-floden, finder man uspoleret jungle og betagende tågeskov, og her er ”Euphoria, indescribable adventure” filmet.

Sondre Amdahl og Tommy Chens rejse begynder over skyerne, hvorfra man kan se ned i en massiv dal, hvor en ensporet vej løber gennem et hav af grønt. Skyerne ruller hen over trækronerne nedenfor, og luften omkring dem er tynd nok til at fordoble den indsats, der kræves for at bevæge sig. Lavlandet er kun tilgængeligt med båd, og naturen er fantastisk gådefuld, hvilket både gør regnskoven yderst velbevaret, og at så mange nu tiltrækkes af dens mørke underskov.

De to løbere fortsætter ned til et af stederne for UNESCOs verdensnaturarv og baner sig vej gennem 230 km i den brandvarme jungle, imens de er ved at blive kvalt af mudder og fugtighed, når de løber gennem flodkrydsning efter krydsning.

Awards:
Best Cinematography Extreme Adventure Film – Toronto Beaches Film Festival 2018
Best Action Sports Film – Colorado Film Award 2018
Official Selection hos Los Angeles Film Awards 2017, Ojai Film Festival 2018, Buenos Aires Running Film Festival 2018, Elements International Environmental Film Festival 2018, Maine Outdoor Film Festival m.fl.

INSTRUKTØR: Linda Sanders
MEDVIRKENDE: Tommy Chen, Sondre
Amdahl
LAND OG ÅR: USA, 2017
LÆNGDE: 22 min.
SPROG: Engelsk
LOCATIONS: Peru
UNDERTEKSTER: Ingen

Filmen vises sammen med Gobi.

Vises på følgende datoer:
Lørdag d. 01/12 kl. 14:00 i Øst for Paradis, Aarhus.
Søndag d. 02/12 kl. 15:00 i Øst for Paradis, Aarhus.

Læs mere på adventurefilmfest.dk.

Se traileren til filmen her: