August måned står i løbets tegn, når Copenhagen Running Festival finder sted for 2. år i træk. Kom med bag tankerne om en festival, der drømmer om at synliggøre den brede palette af løbemuligheder, som findes i København – og hylde løbets mange facetter i hele Danmark.

Det kan du opleve!

Danmark er et unikt løbeland! Med over 1,6 millioner løbere og mere end 3 arrangerede motionsløb i snit om dagen året rundt er løb blevet en indgroet del af den danske folkesjæl!

Vi er det folkefærd i Europa, som løber mest, og løb som aktivitet har for længst vokset sig ud af atletikkens antikke skygger og udviklet sig til en livsstil for rigtig mange af os. Men det er ikke udelukkende antallet af danske løbere, som imponerer. Det er i lige så høj grad den kreativitet og iderigdom, man oplever i alle afkroge af den danske løbescene.

Til august lyder startskuddet til Copenhagen Running Festival for anden gang og som deltager med partoutbillet til kun 199,-, har du en enestående mulighed for at deltage i en lang række fantastiske motionsløb, træninger, workshops og andre løbeaktiviteter til en brøkdel af den normale pris. Tanken er, at du kan tillade dig at gå på opdagelse i København med dine løbesko og opleve løberlivet i byens mange afskygninger i hele august måned.

En hyldest til løberlivet
Som sådan er Copenhagen Running Festival derfor ikke et event i traditionel forstand, men et event, der favner bredt og viser den store variation og dygtighed på den danske løbescene. Festivalen er resultatet af drømmen om at skabe et anderledes løbeevent. En festival som forener og værdsætter Københavns mange motionsløb og løbetræningsmuligheder, samt tilbyder en række tiltag, som kan vække din nysgerrighed som løber. Alt sammen så du som løber får mulighed for at prøve en masse forskellige løbeoplevelser af og blive klogere på dit løb. Festivalen er realiseringen af en vision om at samle en masse gode kræfter på løbescenen, og via samarbejde sætte løberlivet på dagsordenen på en ny og anderledes måde.

Copenhagen Running Festival bygger på en idé om at samle den danske løbescene fra A til Z. Både de løbeaktiviteter, som er organiseret i klassiske klub og foreningsstrukturer, samt tiltag fra undergrunden. Løb har ufattelig mange facetter, og det vil festivalen gerne sætte i fokus. Lige fra dig, der bare godt kan lide at løbe til dygtige danske løbetrænere, løbebranchen, klubber og alternative løbefællesskaber, der i disse år viser vejen frem og bruger løb som udtryk for en tidsånd.

Hvem er festivalen for?
Først og fremmest er Copenhagen Running Festival for alle os, der elsker at løbe. Det er for løbere på alle niveauer. Fra begynderne, de langsomme, de ølelskende, de sociale, de unge, de gamle, de hurtige, de ambitiøse – alle løbere er velkomne. Med festivalens partoutbillet kan du løbe solen sort til en masse eksisterende løb i Storkøbenhavn for en meget beskeden pris. Du kan altså som løber tillade dig at snøre løbeskoene med god samvittighed og prøve kræfter med en lang række løb og træninger, som du ikke umiddelbart havde tænkt dig at stille til start ved.

Udforsk byen i løb
Programmet bliver sat sammen, så der både er noget for de rutinerede løbere, men også massere af inspiration for knap så øvede løbere. De tilknyttede motionsløb, som man kan prøve under festivalen, har en normalpris på op til 175,- pr. startnummer, så udover at blive inspireret på festivalen, kan du også spare penge – og så kan du komme godt i gang efter ferien med at prøve en lang række løb, som du måske ikke lige havde tænkt dig at prøve. Hvis du aldrig har deltaget i et motionsløb før, er det for eksempel oplagt at tage med, når Sparta indbyder til løb i Københavns gader. Her kan du opleve, hvordan et motionsløb afvikles, når én af Københavns ældste løbsarrangører er på banen. Har du derimod stillet til start masser af gange, kan du udfordre dig selv ved at prøve andre typer løb, end du plejer, eller tag med på oplevelse i København og find nye yndlings løberuter. Uanset hvilken type løber du er, lover vi, at der er masser af muligheder for fantastiske løbeoplevelser.

Har du overvejet en gratis fællestræning?
Copenhagen Running Festival er dog mere end de arrangerede motionsløb. Festivalen sætter også fokus på en række gratis fællestræninger rundt om i byen, da vi gerne vil sætte spot på de mange muligheder, som foregår i København til dagligt. Vi ønsker at give løbere et påskud for at møde op til disse og ved selvsyn opleve dem med løbesko på. Måske er det netop det løbefælles – skab, som du har ledt efter?

Faktum er nemlig, at København vrimler med spændende løbetiltag. Fra de mange fællestræninger, hvor man træner frem mod et fælles mål, som f.eks. Spartas fællestræninger til halv- eller helmarathon til de ugentlige Parkruns eller til Mikkeller Running Clubs træ ninger rundt i byen, som altid afsluttes med en øl. Fælles for disse træninger er, at de er åbne for alle, og at man kan deltage på disse uanset niveau. Bag dem står en række folk med stor indsigt og passion om løb. Snyd dig ikke for at opleve disse løbefællesskaber, men pas på. Man bliver let hooked. Lørdag d. 5. august kan du således også deltage i Danmarks største gratis løbefælles træning i samarbejde med Mikkeller Running Club. Læs mere om Danmarks største løbefællestræning på side 48.

Bliv klogere på dit løb
I samarbejde med festivalens partnere arrangerer vi også en række workshops for dig, der gerne vil blive klogere på dit løb, din træning, din kost og dit gear. Ja kort sagt; kom og blive inspireret om – kring tidens tendenser indenfor løb.

Prisuddeling med fokus på løb
Slutteligt afholdes der i forbindelse med Copenhagen Running Festival 2017 den anden udgave af Danish Run – ning Award, hvor vi hylder dansk løb. Det bliver en aften, hvor formålet er at hylde de mange folk, organisationer og brands, som bag scenetæppet arbejder på at skabe gode oplevelser for os danske løbere. Hos Copenhagen Running Festi val vil vi gerne sætte spot på de mange ildsjæle, som hver dag arbejder med løb i alle afskygninger og hædre det arbejde, som de gør i branchen. Det gør vi ved en awardaften, hvor alle er velkomne. Læs mere om awardshowet på s. 50.

FAKTA OM COPENHAGEN RUNNING FESTIVAL

  • Copenhagen Running Festival afholdes fra den 3. august til 27. august 2017 rundt om i København og omegn.
  • Pris: 199,- for en partoutbillet.
  • Hovedfokus på festivalen er at samle den danske løbescene og give danske løbere en masse inspiration.
  • Festivalens fulde program offentliggøres i løbet af sommeren og byder på alt lige fra fore – drag og workshops til events og motionsløb.
    Læs mere på: www.cphrunfest.dk; www.facebook.com/cphrunfest; #cphrunfest 

Artiklen er fra LøbeMagasinet #96. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her