fbpx

10.410 personer har allerede deltaget i ”Løb med Avisen” i de første 13 år af træningsprojektets levetid, og de har løbet ikke mindre end 1.057.700 kilometer ved deres deltagelse i træningsprojektet. Det svarer til mere end 26 gange rundt om jorden. Mandag d. 15 januar starter projektet for 14. gang.

”Løb med Avisen” starter træningen mandag den 15. januar, for 14. gang og er et tilbud til alle borgere i Odense/på Fyn, med det formål at lære specielt nye løbere at træne rigtigt. ”Løb med Avisen” starter fra Hunderupskolen mandage kl. 18.

De 10.400 personer, der gennem årene har deltaget i træningsprojektet har fået over 210.000 timers motion i de 21 uger projektet varer hver sæson – alene ved fællestræningen hver mandag. Læg hertil de mange timer som deltagerne desuden bruger for at følge træningsprogrammerne, der foreskriver tre gange ugentlig træning.

Den store interesse for træningsprojektet, betyder at der er behov for, at der hver mandag står ca. 70 frivillige trænere og instruktører til rådighed for at gennemføre træningsturene i de 7 tidsintervaller, som deltagerne er delt ind i. Desuden tilbyder træningsprojektet måling af BMI og fedtprocent ved såvel opstart som afslutning på træningsprojektet. Det er Lene og Keld Makholm, der tilbyder denne service. Begge løber selvfølgelig med om mandagen.

I løbet af træningsforløbet indgår der desuden 3-4 foredrag. Et om begyndertræning, et om kost og ernæring, et om skader og skadesforebyggelse. I årenes løb har kendisser også gæstet forløbet for at sprede motivation blandt deltagerne, disse har bl.a. været: Gitte Karlshøj, Allan Zachariassen, Christian Bitz, Emile van Hauen, Søren Holmgren, Lisbeth Petersen, Henrik Krogh. I 2016 var det et forrygende indlæg fra Lindy Aldahl kendt fra TV serien ”Rigtige mænd” og i 2017 var det den fra serien ”Lægen flytter ind” kendte Charlotte Bøving, der var motivator.

”Løb med Avisen” er et ”non profit” tiltag for de involverede parter, som udover Fyens Stiftstidende tæller løbeklubberne OGF og Fjordager IF samt de to arrangører OGF Event og HCA Marathon. Vi tør godt at kalde ”Løb med Avisen” for Odenses/Fyns største sundhedsprojekt, og forventer igen i år, at deltagerantallet kommer til at ligge omkring 450. Træningsprojektet ”Løb med Avisen” gennemføres efter princippet: Hurtig eller langsomt en kilometer er en kilometer. Alle er velkomne til d. 14 sæson af “Løb med Avisen”.

For mere information om træningsprojektet, besøg hjemmesiden www.løbmedavisen.dk