fbpx

August har før i tiden været en lidt akavet måned set med løbsarrangørens øjne. Folk er på vej tilbage fra sommerferie, skal starte på arbejde igen og børnene skal starte i skole. Selvom mange folk vender tilbage med et par kilo ekstra på siden efter ferien, har der ikke været den store tradition for at snøre løbeskoene til et motionsløb. At afholde et løb i august inden Danmarks folkelige løbefest nummer 1 – DHL Stafetten – har derfor altid nærmest været anset som en slags arrangørmæssigt selvmord. Sådan er det heldigvis ikke mere!

Helt på samme måde som de gamle slidte brokvarterer kan revitaliseres, har august måned udviklet sig til en nytænkende smeltedigel. En måned i løbets tegn, hvor nye løb, initiativer og samarbejder inspirerer, udvikler og udfordrer løberlivet i sin helhed. En måned hvor de klassiske atletikforeninger sætter sig i scene med uorganiserede løbsarrangører og laver løb, som rammer masserne på nye måder, som vi eksempelvis ser med samarbejdet mellem Sparta og Mikkeller. Et samarbejde som for bare for få år siden syntes utænkeligt, men i dag virker som det mest naturlige.

Et af de arrangementer, jeg personligt glæder mig til i august, er Copenhagen Running Festival. En festival som jeg naturligvis ikke er helt neutral omkring, da vi på Løbe Magasinet er stærkt engagerede i afviklingen. Vi afviklede det for første gang sidste år, og i bedste jantelovsstil blev vi skeptisk mødt af en række af løbesportens gamle store spillere herhjemme, men som til trods udviklede sig til et fyrværkeri af nye samarbejder og initiativer. Og det til gavn for både løbere, løbsarrangører og alle andre med en iboende kærlighed til løb. At et sådant event kan stables på benene uden offentlig støtte eller anden fondsstøtte vidner om, at der er løbere, foreninger, organisationer, butikker og løbebrands, som ikke er bange for at tænke ud af boksen. Folk som tror på, at vi sammen kan få mere glæde af at samle kræfterne og vise den brede pallette, som vi her i Danmarks kan tilbyde inden for løb.Stor respekt for alle, der tænker lidt større og gerne vil støtte op om nye initiativer.

Jeg vil derfor slutte denne leder af med en udfordring: Brug august til at udfordre dig selv som løber. Prøv et løb du ellers ikke ville have løbet. Prøv et nyt underlag. Løb en fællestræning. Løb med mennesker du ikke kender. Fest med andre løbere. Drik en øl med dine løbemakker. For løb kender ingen grænser, så snør løbeskoene og kom lidt ud af din vanlige rutine. Variation er som bekendt kodeordet for at udvikle dit løb og dig selv som løber. Hvem ved om du får smag for trail, for at løbe med familien, løbe med vennerne og nyde en øl efterfølgende.

Vi ses derude i august med løbesko!

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #97. Bestil abonnement på LøbeMagasinet her.