Holder hovedpine dig fra at snøre løbeskoene og komme ud på stierne? En ny bog viser en række yogaøvelser, som skulle hjælpe dig med at komme hovedpinen til livs.

Er du en af dem, som lider af hovedpine? Og har du besluttet dig for selv at gøre noget ved det uden brug af smertestillende medicin? Så kan denne bog være et godt redskab i processen. Du bliver ved hjælp af billeder og illustrationer – som undervejs forklarer øvelserne og de faser, du bliver taget igennem – instrueret i, hvordan du kan afhjælpe den type hovedpine eller migræne, du har. Med tiden vil disse øvelser gøre dig smertefri.

Forfatter led under migræne

Bogen er skrevet af den svenske forfatter Per Söder, som selv i næsten 40 år har været plaget af migræne. Gennem en målrettet yogatræning har han nu fået et liv uden hovedpine og migræne.

Det er tydeligt, at bogen er skrevet af en, som ved præcis, hvordan det er at lide af spændingshovedpine og migræne. Den tager dig gennem hele kroppen, og på en rolig og terapeutisk måde får den dig til at slappe af og koble fra, hvilket gør det nemmere for dig at fokusere på øvelserne.

Du tænker måske:

“Hvorfor er der så mange, som stadig lider af hovedpine eller migræne, hvis man ved hjælp af en bog med øvelser kan slippe af med smerterne?”.

Og ja, der er ingen tvivl om, at dem som lider af spændingshovedpine og migræne burde give bogen et forsøg. Dog er det en metode, som kræver tid og overskud at gå i krig med, hvilket nok kan afholde nogle fra at give den en chance. Og så er det naturligvis heller ikke alle, der vil kunne få noget ud af det.

“Yoga mod hovedpine” er en anbefalelsesværdig bog, hvis man er villig til at gøre den til en del af sin hverdag og praktisere øvelserne. Bogen er overskueligt opsat og indeholder mange billeder, dog er det ikke en bog, som sprutter af inspirerende indtryk. Det er en proces til helbredelse, og for at opleve en forandring kræver det, at du jævnligt giver dig tid til at lave øvelserne.

Bedømmelse: ★★★★☆☆

Anmeldelse: Ida Hart

Titel: Yoga mod hovedpine – enkle yogaøvelser mod spændingshovedpine og migræne

Forfatter: Per Söder (på dansk ved Iben Mondrup)

Forlag: Turbine

Antal sider: 128

Vejl. pris: 229,95,-

Boganmeldelsen er fra LøbeMagasinet # 77. Køb magasinet her og bestil abonnement på LøbeMagasinet her .