fbpx

Løb er et af livets små mirakler. Bevægelsen, som på overfladen “bare” er at sætte det ene ben foran det andet, rummer nemlig så mange små eventyr, daglige oplevelser, op- og nedture, fornemmelser for årstidernes skifte, for ikke at tale om hele det sociale aspekt, hvor man ofte har fået et nyt og forfrisket perspektiv på tilværelsen efter en løbetur. Og det bedste af det hele er, at man slet ikke behøver være verdensmester for få en masse ud af at løbe. Vi løber med hver vores pace, mål og ambitioner. Nogle løber for at konkurrere, andre for at tabe sig, andre for at holde sig i form, andre for det sociale samvær, og igen nogle løber for at holde hovedet klart og rense tankerne. Fælles er, at vi ude på løbeturen alle er lige. Og måske er netop det faktum, at hver løber er helt sin egen – og så alligevel en del af en større helhed – faktisk hele hemmeligheden bag, at løb er så forunderlig en aktivitet.

Som sådan forstår jeg godt, når folk, som ikke løber, spørger, hvordan man kan fylde et helt magasin med løb måned efter måned? Svaret er, at løb ikke er en statisk størrelse, men et spejl af tiden, hvor der hele tiden popper nye tendenser op, nye løbstyper vinder frem, nye løbere dukker op, løb finder vej i nye sammenhænge. At vi nu har lavet 100 udgivelser af vores løbemagasin, er for mig et godt bevis på, at løb er forunderligt, inspirerende og ikke mindst spillevende. Og når man – som vi gør i dette nummer – ser tilbage på de 100 forsider med de bedste tips til løbere, er det som at se et tidsbillede af, hvor løb har været henne. Blandt andet gennem de mange danske profiler, som vi har interviewet gennem årene. Profilerne, som er en vigtig grundpille i magasinet, både med atleter, trænere og andre farverige løbepersoner. I det hele taget det danske udgangspunkt, som, vi selv mener, er meget unikt for vores magasin. Men også ved at se på de temaer, vi har set på i løbet af årene. Som da natural running var det nye sorte, til dengang vi første gang præsenterede tendensen med nye urbane sociale løbefællesskaber.

Hvad kommer så nu? Det er ét af de spørgsmål, vi elsker at beskæftige os med her på redaktionen. For hvad er de nyeste tendenser inden for løb? Det spørgsmål går vi i dette nummer i dybden med sammen med nogle af de eksperter, der sidder på en masse viden om løb i Danmark og kan fortælle noget om, hvor løb er på vej hen. Selv har vi også taget et stort skridt mod fremtidens marked, hvis vi selv skal sige det. Vi skal naturligvis være med på vognen, og det er derfor også med slet skjult stolthed, at vi nu kan løfte sløret for nogle af de nye digitale initiativer, som vi arbejder med.

Løberne.dk – som du forhåbentlig allerede kender – er ved at få en ret omfattende redaktionel overhaling, hvor stort set alt vores redaktionelle arvesølv vil komme op online, således at dette indhold kan tilgås som medlem af den nye Løberne.dk Klub. Et ret omfattende projekt for en oldschool printredaktion som vores, men det er slet ikke det eneste nye projekt, vi har gang i. Den nye platform Mowedo Running er også i luften i en beta-udgave. Et site som for alvor skal ud i verden i 2018, og som vi glæder os meget til at præsentere i sin endelige udgave. Med de 100 numre på bagen glæder vi os til 100 mere – med en masse nye digitale projekter og initiativer i fremtiden!

Og slutteligt vil jeg sammen med resten af redaktionen sige et kæmpe tak! Tak til alle jer, der har været med til at få magasinet til at blive en realitet. Til at holde fast i en dansk humlebi og hjulpet os med at flyve. Tak til dig, som læser vores magasin, tak til alle vores fantastiske skribenter, testere, annoncører, samarbejdspartnere, medarbejdere, praktikanter og alle jer, der har hjulpet os i løbet af årene. Uden jer ville der ganske enkelt ikke være et dansk løbemagasin.

Har du lyst til at være med til at fejre det, kan du komme med ind og se løbefilm d. 22. november i Cinemateket i København, hvor vi sammen med Nordic Adventure Film Festival viser løbefilm på det store lærred og holder reception for at fejre dette jubilæumsnummer. Håber vi ses og ha’ et godt løb derude!

Bedste løbehilsner fra en stolt chefredaktør

Sofie Hvitved
Chefredaktør
sofie@lobemagasinet.dk

Artiklen er fra LøbeMagasinet #100.
Prøv vores jubilæumstilbud på 2 x LøbeMagasinet for kun 25,- (NB! Gælder kun i november 2017)