fbpx

At gennemføre et marathon, en halv Ironman, en fuld Ironman og et halvmarathon på mindre end 4 måneder, lyder umiddelbart som en udfordring de færrest vil tage. Ikke desto mindre står mere end 100 danskere overfor, at komme med i den eksklusive Big Four klub, det kræver “blot” at de gennemfører det sidste og korteste løb i Big Four serien 17 september til CPH Half i København.

Big Four løbserien blev introduceret sidste år som et samarbejde mellem to af landets største sportsarrangører Sparta, Ironman og Wonderful Copenhagen. For at komme med i det nærmest hall of fame lignende Big Four selskab kræver det, at man indenfor fire måneder gennemfører Telenor Copenhagen Marathon, KMD Ironman 70.3 European Championship i Helsingør, KMD Ironman Copenhagen samt CPH Half. Og det er der nu mere end 100 danskere, der er på vej i mod når CPH Half afvikles den 17. september:

Det er først og fremmest en kæmpe bedrift for hver enkel deltager. For at præstere til så mange store race på kort tid, er der rigtig mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Så det er sgu’ mere end almindeligt sejt, og virkelig noget der fortjener anerkendelse,” siger Thomas Veje Olsen, direktør for Ironman i Danmark.

Vokseværk baseret på stor kvalitet
At Big Four allerede i sit blot andet år har udsigt til, at runde mere end 100 danskere i en og samme sæson, handler ifølge Spartas direktør Dorte Vibjerg om kvaliteten i stævnerne:

Vi havde 35 der gennemførte sidste år og altså næste tre gange så mange i år. Det er mere end vi havde turde drømme om. Jeg ser det, som et tydeligt udtryk for at, at netop de her fire begivenheder virkelig giver noget tilbage til deltagerne, både som præstation og oplevelse, og det er præcis hvad vi har ønsker at signalere med vores samarbejde med Ironman og Wonderful Copenhagen om Big Four,” siger Dorte Vibjerg, der selv har sidste hånd på afviklingen af Telenor Copenhagen Marathon og CPH Half.

Spændende perspektiver for 2018
En nærmest tredobling af deltagere til Big Four i 2017 giver perspektiver for 2018:

Vi er i den fantastiske situation at Danmark igen i 2018 er vært for Ironman 70.3 Europamesterskabet, der indgår i Big Four serien samt at Sparta med Telenor Copenhagen Marathon og CPH Half hele tiden bygger på og skaber nogle fantastiske løbsoplevelser for både tilskuere og deltagere. Dertil kommer at KMD Ironman Copenhagen i år, meget imponerende, officielt har fået titlen verdens største Ironman. Det giver selvsagt nogle gode perspektiver for en videreudvikling af Big Four formatet i 2018,” siger Lars Vallentin, Head of Sport Events hos Wonderful Copenhagen

Læs mere om Big Four her: sparta.dk/big-four