Til juni bliver der for anden gang afholdt Salomon Aarhus City Trail – et anderledes løb, som giver deltagerene en særlig løbeoplevelse midt i byen.

 

City trail

Trailløb forbindes typisk med små spor i skoven og naturoplevelser. Men ved Salomon Aarhus City Trail er trailløbet flyttet helt ind midt i byen, og udfordringerne er meget anderledes. Der er dog ikke tale om et almindeligt motionsløb på hårdt og ujævnt underlag. Ved Salomon Aarhus City Trail vil deltagerne blive præsenteret for byens specielle udfordringer. Ruten fører løberne rundt i Aarhus’ afsides kroge, hvor byen vil blive oplevet fra nye vinkler, der er ”off the beaten track”. Deltagerne kan forvente gyder, trapper, parker og stier samt industrielt prægede områder og flere sjove overraskelser på ruten – løbsarrangørerne kalder det ”off-road midt i byen, hvor intensiteten er høj”.

Byen som arena

Arenaen for Salomon Aarhus City Trail er en udfordrende 5 km lang rute i hjertet af Aarhus i og omkring Godsbanen, Institut for X, det nedlagte jernbaneterræn, Musikhuset og ARoS. Godsbanen lægger areal til start- og målområdet ved de gamle rustikke godsperroner, og en del af ruten går gennem Godsbane-bygningen, ind i gårdhaven og helt op i spidsen på taget, hvor der er smuk udsigt over Aarhus. Derudover snørkler ruten sig gennem parkområdet foran Musikhuset, ned gennem Musikhusets parkeringskælder og flere gange helt tæt på ARoS, hvor løberne udfordres på arealerne omkring bygningen.

En fælles løbeoplevelse

Der er mulighed for at løbe enten 5km og 15km – én eller tre omgange på ruten. Udover individuel deltagelse er det muligt at stille op som et hold på fire personer. Holdet bestemmer selv om man vil følges på ruten, og holddeltagerne indgår desuden på lige fod med alle andre i den individuelle klasse. Bagefter er der mulighed for at nyde hinandens selskab og den gode stemning i målområdet.


Salomon Aarhus City Trail

  • Tid og sted: Onsdag den 24. juni kl. 18.30
Godsbanen ved indgang 3A, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
  • Distancer: 
5 km og 15 km (hhv. én og tre runder på ruten)
  • Deltagere: 
Individuelt og 4-pers. hold
  • Maks. 300 deltagere – der forventes udsolgt